21.09.2020, 14:40

Зеленський назвав другу після COVID-19 проблему в Україні

зеленский

Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська провели зустріч з представниками громадських і міжнародних організацій, присвячену реалізації державної політики з протидії та запобігання домашньому насильству.

На цій зустрічі глава держави відзначив, що з введенням карантину в Україні стала відчутнішою проблема домашнього насильства, передає Час Пік з посиланням на ОПУ в Facebook.

Зеленський зазначив, що домашнє насильство стало другою після COVID-19 проблемою в країні.

"В умовах пандемії COVID-19 проблемою номер два, після самого вірусу, стало наростання домашнього насильства. Як приклад, тільки за перші півроку поліція отримала майже вдвічі більше звернень щодо домашнього насильства, ніж в минулому півріччі", - повідомив президент.

Він зазначив, що ключовим поняттям в подоланні цього явища має бути довіра. Людина повинна розуміти, що відповідні служби дійсно допоможуть, а не погіршать ситуацію.

"Дуже важливим є підвищення довіри людей до відповідних служб, які покликані допомагати людині. Така довіра буде збільшуватися тоді, коли на кожне звернення буде оперативна і адекватна реакція. Людина повинна бути впевнений, що йому дійсно допоможуть, а не створять нові проблеми", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Бюджет витримає: Зеленський прокоментував підвищення мінімальної зарплати

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик