21.09.2020, 20:13

Крим стрімко засихає: три десятка населених пунктів перевели на режимне водопостачання

Марина Началова | Все новости автора
засуха в крыму

В окупованому Росією Криму стрімко пересихають свердловини. Тепер місцевим жителям доводиться звикати ходити по воду до водовозок.

Керівник підприємства "Вода Криму" Володимир Баженов на сьогоднішній нараді окупаційного "уряду" Криму заявив, що 29 населених пунктів переведені на режимне водопостачання, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

"На ранок сьогоднішнього дня 29 населених пунктів переведені на режимне водопостачання або на підвезення води в зв'язку з тим, що дебет в свердловинах, скажімо так, зник. Я планую якусь кількість водовозок до завтрашнього дня перетягнути на Сімферопольську філію для того, щоб ними підстрахувати райони, в які не зможуть дотягнутися мої колеги", - заявив Баженов.

Він також повідомив про намір підприємства закупити додаткові водовозки. За словами Баженова, вже є домовленість, що завод-виробник почне поставляти водовозки партіями протягом 30 днів. Також ведеться підготовка водіїв для цих машин.

Раніше стало відомо, що через посуху в Криму обміліли водосховища. У деяких районах була обмежена подача води, яка тепер подається по годинах вранці і ввечері.

Однак, за словами кримчан, через низький тиск в трубах вода не піднімається на верхні поверхи багатоквартирних будинків, до того ж вода з крана тече дуже поганої якості. Крім того, через постійні відключення в системі водопостачання почалися масові аварії.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: