22.09.2020, 15:28

Перевізники Рубіжного об'єдналися задля боротьби з сексуальним насильством щодо жінок та дівчат

Марина Началова | Все новости автора
такси рубежное

Сім підприємств та приватних транспортних перевізників міста Рубіжне об’єднались задля боротьби із сексуальним насильством і сексуальними домаганнями щодо жінок та дівчат. З цією метою 17 вересня 2020 року було підписано угоду про співпрацю між Рубіжанською міською радою, патрульною поліцією, громадською організацією «Мрії молоді» і транспортними перевізниками.

Про це повідомляє Департамент соціального захисту населення Луганської ОДА, передає Час Пік.

Результати оглядового дослідження та аудиту безпеки, спрямованого на виявлення ризиків сексуального насильства та сексуальних домагань щодо жінок і дівчат в Рубіжному показали, що сексуальні домагання найчастіше трапляються на вулицях та у громадському транспорті. Задля реагування на виклики, виявленні дослідженнями, Рубіжанська міська рада прийняла унікальну для України програму «Рубіжне – безпечне місто для жінок та дівчат» із особливим акцентом на залученні приватних перевізників, поліції та громадянського суспільства задля припинення ґендерно зумовленного насильства в громадських місцях.

У рамках підписаної угоди представники приватних підприємств із надання транспортних послуг, водії таксі та автобусів розширили своє розуміння сексуального насильства в громадських просторах та отримали детальні рекомендації як реагувати, якщо вони стали свідками насильства, у тому числі сексуальних домагань щодо жінок і дівчат.

«Безпека у громадських просторах, у тому числі у громадському транспорті, є важливим фактором, що сприяє сталому розвитку міст. Від початку розробки програми «Рубіжне – безпечне місто для жінок та дівчат» ми розуміли, що участь перевізників у створенні безпечних громадських просторів для жінок та дівчат є необхідною. Тільки об’єднавши наші зусилля з перевізниками, поліцією та самою громадою, ми можемо зробити громадські простори Рубіжного безпечними та вільними від насильства», - заявив заступник Рубіжанського міського голови Олександр Кравченко.

Рубіжне – перше місто в Україні, яке взяло участь у флагманській програмі ООН «Безпечні міста та безпечні громадські простори для жінок та дівчат». Понад 50 міст з усього світу вже запустили комплексні програми в рамках Глобальної флагманської ініціативи, яка спрямована на зміцнення законів та політик щодо запобігання та реагування на сексуальні домагання, в тому числі прийняття міських та транспортних планів, з урахування потреб жінок і чоловіків, а також впровадження ініціатив, спрямованих на викорінення ґендерних стереотипів. 

Ініціатива «Безпечні міста та безпечні публічні простори» у Рубіжному реалізується у рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму також підтримують 13 міжнародних партнерів.

Дивіться ще: "Щоб потрапити до маршрутки, треба простояти більше години": В Лисичанську проблеми з графіком руху транспорту (фото)

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: