23.09.2020, 18:48

Ситуація на Донбасі: ЗСУ знешкодили 2 ворожих безпілотника, двоє військових підірвалися на міні

Марина Началова | Все новости автора
оос

Від початку поточної доби, 23 вересня, у районах відповідальності наших бригад зафіксовано два порушення домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи.

Про це повідомляє прес-центр штабу Об'єднаних сил, передає Час Пік.

Так, у районі населеного пункту Водяне задокументовано прольоти двох ворожих безпілотних літальних апаратів – типу «Квадрокоптер» і «Фантом-4», які перетнули лінію розмежування. Засобами радіоелектронної боротьби БПЛА ворога були подавлені, що унеможливило їх подальше застосування.

Порушень режиму тиші на всіх ділянках лінії розмежування зафіксовано не було.

На жаль, у районі населеного пункту Піски внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої двоє військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил отримали осколкові поранення. Захисникам України надана домедична допомога, їх оперативно доправлено до лікувального закладу. Стан здоров’я воїнів середнього ступеня важкості. На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Обставини з’ясовуються.

У районі проведення операції належно виконують завдання інші складові сил оборони. Так, для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Упродовж доби вони відремонтували 8 будинків, на 7 об’єктах роботи ще тривають. Окрім того, саперами ДСНС розміновано понад 6 гектарів території в прифронтовому районі та передано на знищення 82 знайдених вибухонебезпечних предмети.

Перебуваючи у готовності адекватно реагувати на будь-які підступні та провокаційні дії противника, українські воїни дотримуються режиму припинення вогню.

Раніше повідомлялося, що на Луганщині виявили схрон з артилерійськими снарядами біля житлових будинків.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик