24.09.2020, 08:30

Болгарія висилає двох російських дипломатів, підозрюваних у шпигунстві

Болгария высылает двух российских дипломатов, подозреваемых в шпионаже

Болгарія оголосила двох російських дипломатів персонами нон грата. Дипломати протягом 72 годин повинні покинути територію Болгарії.

Болгарська прокуратура звинуватила двох російських дипломатів у здійсненні розвідувальної діяльності на території країни. Про це йдеться в заяві відомства, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ. 

МВС Болгарії отримало лист від прокуратури з інформацією про шпигунську діяльність цих осіб

"Головний прокурор Іван Гешев повідомив міністру закордонних справ про зібрані докази розвідувальної діяльності, здійснюваної на території країни двома іноземними громадянами, які користуються дипломатичним імунітетом", - сказано в заяві.

Під час досудового розслідування було встановлено, що в період з 2016 року по теперішній час два громадянина Російської Федерації збирали інформацію про плани модернізації болгарської армії та підтримання технічної придатності військової техніки.

"Їх метою було передати зібрану інформацію, яка є державною та службовою таємницею, російській військовій розвідці у Москві ... Встановлено, що двоє російських громадян мають дипломатичний статус", - заявили в прокуратурі.

Відзначається, що в деяких випадках болгарським громадянам було обіцяно та надано фінансову винагороду.

Повідомляється що прокуратура порушила досудове провадження за даним фактом. У прокуратурі додали, що, оскільки підозрювані мають дипломатичний імунітет, відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини кримінальну справу проти них призупинено.

Російське інформаційне агентство ТАСС повідомило, що дипломати, яких болгарська прокуратура звинувачує в шпигунстві, повинні покинути Болгарію протягом 72 годин.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик