25.09.2020, 07:54

В Україні оновили зони карантину: в яких регіонах будуть введені жорсткі обмеження

коронавирус в Украине

В Україні з 28 вересня (понеділок) почне діяти нове епідемічне зонування. У "червону" зону потрапили всього два населених пункти.

24 вересня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. З 28 вересня червоний рівень епідемічної небезпеки діятиме у двох адміністративних одиницях, повідомляє Час Пік.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що епідемічна ситуація в ряді населених пунктів України дещо покращилася.

"Дотримання заходів протиепідемічної безпеки дозволило покращити ситуацію в наступних адміністративних одиницях: у Чопі рівень захворюваності на 100 тисяч населення за останні 2 тижня знизився зі 170 до 56; у Славуті - з 201 до 139; у Волочиському районі Хмельниччини - з 337 до 270; в Герцаївському районі Буковини - з 304 до 205", - сказав Степанов на брифінгу за підсумками позачергового засідання Держкомісії з питань ТЕБ та НС.

До "помаранчевої" зони епідемічної небезпеки було віднесено 111 адміністративних одиниць, до "жовтої" - 259 адміністративних одиниць.

За словами глави МОЗ, найвищий показник нововиявлених випадків COVID-19 продовжує зберігатися у місті Бережани Тернопільської області - понад 687 випадків на 100 тис. населення. Це в 6 разів вище середнього показника по країні та в 17 разів вище базового показника - 40 на 100 тис. населення.

Міністр Кабміну Олег Немчинов на своїй сторінці в Facebook розповів про нове епідемічне зонування, яке почне діяти з 00 години 00 хвилин 28 вересня (понеділок).

У "червоній" зоні опинилися міста Бережани та Тернопіль.

Які обмеження діятимуть у "червоній" зоні

- посадка пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення;

- приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сферах культури, кінотеатрів, закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, спортивних залів, фітнес-центрів, торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

- торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом;

- провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку;

- торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень;

- відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик