25.09.2020, 13:53

Щорічна індексація розміру аліментів: в Україні набув чинності новий закон

Украина, алименты

В Україні 25 вересня набув чинності закон про щорічне проведення індексації розміру аліментів.

Документ був опублікований у виданні "Голос України" 24 вересня і набув чинності наступного дня після опублікування, повідомляє Час Пік.

Закон вносить зміни до статті 71 Закону України "Про виконавче провадження", якими виконавця зобов'язують щороку індексувати розмір аліментів, визначений судом у грошовій сумі.

Тепер індексація аліментів в Україні повинна проводитися щорічно і буде обов'язковою, якщо інше не передбачено у виконавчому документі або в договорі між батьками про сплату аліментів на дитину.

"У разі самостійного направлення стягувачем виконавчого документа безпосередньо підприємству, установі, організації, фізичній особі - підприємцю або фізичній особі... індексація розміру аліментів, визначеного у твердій грошовій сумі, проводиться, якщо інше не передбачено у виконавчому документі або в договорі між батьками про сплату аліментів на дитину", - йдеться в законі.

Виконавець зобов'язаний обчислювати розмір заборгованості зі сплати аліментів щомісяця, а також проводити індексацію розміру аліментів. 

Нагадаємо, наразі мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Це 930 гривень на дитину до 6 років та 1159 гривень на старшу дитину.

Читайте також: В Україні з 2021 року ЗНО з математики стане обов'язковим та матиме 2 рівні складності

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик