25.09.2020, 14:23

В Україні візьмуть "на замітку" всіх користувачів забороненої в країні російської соцмережі" ВКонтакте"

В Украине возьмут "на заметку" всех пользователей запрещенной в стране российской соцсети "ВКонтакте"

В Україні планують найближчим часом повністю закрити доступ до соцмережі "ВКонтакте". Всіх українців-користувачів забороненої в країні російської соцмережі планують поставити на облік у правоохоронних органах.

Про це 25 вересня заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олексій Данилов під час онлайн-конференції "Цифрова трансформація держави: перспективи та ризики кібербезпеки", повідомляє Час Пік.

"Я хотів би звернути увагу на користувачів, які користуються цим забороненим ресурсом. Це має бути їхня відповідальність - навіщо вони це роблять і для чого вони це роблять. Справа в тому, що завдяки системі, яка зараз починає працювати, про всіх таких користувачів будемо мати розуміння, вони будуть всі перебувати на обліку. 

Якщо вони далі поширюватимуть російський контент на території України - вони матимуть певні проблеми вже безпосередньо з нашою Нацполіцією, з нашими силовими структурами", - заявив Данилов.

Він підкреслив, що відповідно до українського законодавства, ресурс "ВКонтакте" не повинен працювати на території України, однак це не дотримується.

У той же час, Данилов зазначив, що за допомогою міжнародних партнерів в РНБО планують вирішити цю проблему вже найближчим часом.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик