26.09.2020, 11:41

Підвищення пенсій: кому, коли та на скільки підвищать виплати у 2021 році

Календарь повышения пенсий в 2021 году

У 2021 році українським пенсіонерам планують кілька разів перерахувати розмір пенсійних виплат. Збільшення виплат буде відбуватися поетапно - з січня по грудень. Підвищення пенсій в 2021 торкнеться 10 млн осіб.

Міністерство соціальної політики склало інформаційний календар підвищень пенсій, які відбудуться у 2021 році за результатами рішень, прийнятих урядом, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

"Цей графік ми зробили для того, щоб люди бачили, коли та кому заплановані підвищення, в якому розмірі, розуміли, на що саме закладені кошти у бюджеті... 

Люди не повинні бути у "підвішеному стані", ставати жертвами інформаційних маніпуляцій та безвідповідальних обіцянок. Я абсолютно впевнена, що інформація про рішення Уряду має бути прозорою та доступною для людей, лише так вибудовується довіра в суспільстві", - сказала міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Підвищення пенсій у 2021 році отримають близько 10 мільйонів пенсіонерів. Відбуватися це буде в 5 етапів для різних категорій.

Як зазначили у відомстві, найбільш захищеними будуть пенсіонери з повним страховим стажем, тому вигідніше працювати "в білу".

"Так, у осіб, старших за 65 років, які мають страховий стаж 30 років (жінки) та 35 років (чоловіки), мінімальна пенсійна виплата протягом 2021 року зросте на 500 гривень, і вони будуть отримувати не менше 2600 гривень.

Також продовжиться програма доплат для пенсіонерів старших за 80 років, що мають страховий стаж 20/25 років, та розпочнеться програма для пенсіонерів старших за 75 років з повним стажем", - повідомив Мінсоцполітики. 

У представленому календарі відображені дати індексації пенсій та перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам.

Календарь повышения пенсий в 2021 году

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик