28.09.2020, 20:25

Оригінальна наволочка зі старої сорочки

Ольга Станішевська | Все новости автора

У вас вдома назбиралося багато непотрібних старих речей і ви збираєтеся їх викидати. Не поспішайте цього робити. З них можна зробити багато корисних і красивих речей. Наприклад, зі старої, яка вийшла з моди, чоловічої сорочки, можна зробити дизайнерську наволочку для подушки.

Наволочка, як шаблон для викрійки

Перед початком роботи потрібно сорочку погладити, це значно полегшить вам роботу. Беремо сорочку, застібається всі ґудзики й розкладаємо на столі, добре її розправивши. Замість лекала нам буде служити наволочка, яка вже є у нас вдома. За її розміру будемо робити свою ексклюзивну декоративну наволочку.

Докладаємо наволочку на сорочку і приколює наявну наволочку звичайними шпильками. Кріпимо по всьому периметру наволочки. Якщо, наприклад, сорочка темного кольору, то наволочку можна по периметру обвести крейдою або сухим милом. А якщо сорочка світла, то обов'язково приколюємо шпильками наволочку. Так ви будете впевнені в розмірах і будете точно знати, де розрізати сорочку.

Заготівля для наволочки з сорочки

Наступний етап. Беремо ножиці й за шаблоном вирізаємо заготівлю нової наволочки, при цьому залишаючи 2 мм для шва. Робимо припуск такий маленький для того, щоб наволочка добре обтягнули подушку, і вона була пухнастою. Для такої наволочки найкраще вибирати сорочки з натурального матеріалу. Тепер знімаємо булавочки, вони нам на даному етапі, як і стара наволочка, більше не потрібні.

Зшиваємо наволочку

Далі беремо одну й іншу частини та лицьовою стороною складаємо всередину, щоб шов не було видно на лицьовій стороні. Перед тим як зробити шов, розстебніть один ґудзик. Це робиться для того, щоб коли ми зшиємо наволочку, через це місце ми могли її вивернути.

Знову беремо булавочки та по периметру сколюємо заготівля наволочки, щоб було легше зшити заготівлі. Зшиваємо за допомогою швейної машинки, а якщо такої немає, то руками. Шов може бути будь-який, головне щоб стібки виходили дрібні й шов виходив акуратним. Шиємо по периметру наволочки, і в тому місці, де ми залишили розстебнутий ґудзик, ми вивертаємо нашу наволочку. Тепер ми розстібаємо всі ґудзики на наволочці та через отвір поміщаємо подушку.

Якщо ви хочете зробити яскравий акцент, поміняйте ґудзик, можна поєднати дві сорочки різних кольорів, задекорувати іншими елементами від сорочки.