28.09.2020, 20:45

На Дніпропетровщині залізничники розпочинають "італійський страйк", - Волинець

Марина Началова | Все новости автора
жд

З 00:01 29 вересня залізничники Кривбасу розпочинають італійський страйк, або "роботу за інструкцією", виборюючи свої законні права та на підтримку протесту гірників КЗРК.

Про це повідомляє у Фейсбуці голова Незалежної профспілки гірників України, народний депутат Михайло Волинець, передає Час Пік.

"Працівники Криворізького локомотивного депо заявляють про чисельні порушення трудового законодавства щодо оплати праці, пільгового пенсійного забезпечення, права на відпустку... Зазначається, що люди щоденно вимушені працювати у небезпечних для життя та здоров’я умовах - на застарілих і технічно несправних локомотивах", - пише Волинець.

За його словами, перемовини, які були заплановані на сьогодні між працівниками залізниці, лідерами Вільної профспілки залізничників України та місцевим керівництвом «Укрзалізниці» - можна вважати такими, що не відбулись. Залізничники зазначають, що в.о. директора регіональної філії Придніпровської залізниці Олександр Заруба прийшов на перемовини непідготовленим, не володіючи питаннями ані щодо кризових явищ на підприємстві, ані щодо механізмів їх вирішення.

]]>Довідка]]>. Італійський страйк - форма протесту, при якій робітники підприємства гранично строго виконують свої посадові обов'язки і правила, ні на крок не відступаючи від них і ні на крок не виходячи за їх межі. Така форма протесту цілком ефективна, оскільки працювати строго за інструкціями практично неможливо, це приводить до сповільнення робочих процесів, спаду виробництва та збитків підприємства.

Вперше ця форма робітничого протесту була застосована в Італії на початку 20-го сторіччя, але немає точної інформації, ким саме. За різними джерелами, це були пілоти, поліцейські або залізничники.

Нагадаємо, що криворізькі шахтарі протестують 26-й день: до підземного страйку приєдналися дві жінки.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик