Робимо самі метеликів з айсінга для прикраси для тортів
Фігурки з айсінгом — ефектний спосіб прикрасити кондитерські вироби й зробити їх красивими та оригінальними. Прикрашені таким способом торти на свята будуть радувати і дітей, і дорослих. Айсінг — пластична і досить густа малювальна маса, приготовлена з цукрової пудри і яєчного білка. Спробуймо зробити нескладну фігурку-метелика, використовуючи таку малювальну масу.
Для виготовлення метеликів з айсінгом нам буде потрібно білок одного яйця, 300 грн просіяної цукрової пудри й пів чайної ложки лимонного соку. Якщо бажаємо зробити кольорові фігурки, то ще нам знадобляться харчові барвники.
Рецепт айсінгом для прикраси
Акуратно відділяємо білок від жовтка і збиваємо вінчиком до утворення стійких піків. Поступово, по одній столовій ложці додаємо цукрову пудру, і добре перемішуємо. Пудру додаємо до того моменту, поки не вийде стійка і пластична маса. Вона повинна бути не рідкою, і не дуже густа, в такому випадку буде важко працювати кондитерським мішком, тоді контури фігурок не будуть розпливатися В кінці збивання вливаємо лимонний сік і все знову добре розмішуємо.
Робимо метеликів для прикраси торта
Для шаблону можна використовувати дитячі малюнки-розмальовки, намалювати шаблон самому або пошукати в інтернеті шаблони-картинки та роздрукувати. Лист з шаблоном вставляємо в канцелярський файл або накриваємо харчовою плівкою. Зверху поліетилен змащуємо рослинною олією.
Набираємо Айсінг в кондитерський мішок з тонкою насадкою й акуратно по контуру шаблона наносимо малюнок. Якщо плануєте робити різнокольорові Айсінг-прикраси, то кольорову масу потрібно наносити послідовно. Бо фігурки з айсінгом виходять дуже крихкими, то їх потрібно готувати з запасом, а зберігати в картонних коробках при кімнатній температурі й ні як не в холоді.
Виймаємо шаблон, розрізаємо файл і залишаємо сохнути метелики на розвороті книги, так ми отримаємо об'ємні фігурки. Через добу, після повного висихання, знімаємо готових метеликів і можемо прикрашати будь-який торт, але тільки робити це потрібно перед самою подачею на святковий стіл.