29.09.2020, 19:44

Шиємо простирадло на резинці самостійно

Татьяна Землянко | Все новости автора
простынь

Постільна білизна завжди була, є і буде, без неї неможливо уявити сучасне спальне місце. Виробники нас радують достатком забарвлень і матеріалів для виготовлення постільних речей. Сьогодні ми з вами будемо шити не зовсім звичайне простирадло, а дуже зручну модель на резинці для дитячого матраца.

Нам знадобиться всього лише:

  • бавовняний матеріал;
  • резинка;
  • шпилька, нитки, ножиці;
  • швейна машина.

Ми будемо шити простирадло для матраца з розмірами 120x60x13 см, але у вас можуть бути і інші параметри. Щоб вирахувати необхідну кількість матеріалу, для початку накреслимо на папері прямокутник з нашими розмірами 120х60. До кожного боку додаємо по висоті матраца, тобто по 13 см. Також додаємо для підгину та втягування резинки ще 7 см. Отже, у нас виходить відрізок в 20 см. Тепер нам зрозуміло, що потрібно відріз тканини з розмірами висоти 160 см та ширини 100 см.

Читайте також: М'який чохол на табурет своїми руками

Матеріал з бавовни краще заздалегідь випрати і пропрасувати, так як він дає усадку. Отже підготуємо тканину з потрібними нам розмірами - 160x100 см. Тепер відзначаємо на кутку тканини квадрат зі стороною в 20 см, там же, поряд, робимо мітку менше на один сантиметр від отриманого боку і з'єднуємо точки. У нас виходить два квадрати; менший ми можемо вирізати і відкласти в сторону, він нам більше не знадобиться.

Тепер по відрізаних лініях всередину стороною з вивороту з'єднуємо тканину. Робимо рядок 3-5 мм від краю, потім вивертаємо виріб і знову робимо рядок (докладніше дивіться на відео). Прострочуємо таким чином всі чотири сторони по кутах. Далі нам слід по периметру прошити простирадло. Підвертаємо тканину на таку ширину, щоб була можливість втягнути приготовлену резинку, в кінці шва залишаємо місце не зашитим для шпильки з резинкою приблизно 7 сантиметрів.

Читайте також: Оригінальна наволочка зі старої сорочки

Резнки нам знадобиться всього 150 сантиметрів; чіпляємо на неї шпильку і протягаємо через все простирадло. Коли ми повністю втягнемо резинку, скріплюємо її між собою внахлест і прострочуємо на машинці кілька разів. Розправляємо рівномірно резинку по всьому простирадлу, зашиваємо залишившийся отвір. Не забуваємо при цьому на всіх швах прошивати в кінці і на початку рядки туди-сюди, закріплюючи її таким чином.

Все, наше простирадло готове і його сміливо можна вдягати на матрац. Як вираховувати кількість тканини, ви вже знаєте, тому зможете зшити простирадло будь-якого розміру на потрібний вам матрац. Творчих вам успіхів!