29.09.2020, 19:56

Гарбузовий сік з м'якоттю та апельсинами на зиму

Татьяна Землянко | Все новости автора
сок
ингредиенты: 
  • м'якоть гарбуза;
  • апельсини;
  • лимонна кислота;
  • цукор.
Время приготовления: 
50.00

Приготування корисного гарбузового соку на зиму в домашніх умовах - можливе. Заготовлювати такий чудовий напій можна відразу після збору врожаю або в будь-який вільний час. Хоча плоди і зберігаються довго, але у вигляді соку вони займуть набагато менше місця у вашому погребі. Тому сьогодні хочемо запропонувати вам чудовий рецепт приготування живильного гарбузового напою з додаванням апельсинів, який особливо корисний дітям.

Для початку гарбуз розрізаємо, видаляємо непотрібні нутрощі, чистимо від шкірки і зважуємо. Зважувати потрібно у чистому вигляді (без волокон, шкірки і насіння), тому на 2 кг м'якоті знадобиться 2 апельсина, 150-200 г цукру (залежно наскільки солодкий плід) і чайна ложка лимонної кислоти (без гірки).

Читайте також: Гарбузовий сік з апельсином

Приступаємо до приготування гарбузового нектару. Очищені гарбузові часточки ріжемо на невеликі кубики і відправляємо в каструлю для варіння. Додаємо води рівно стільки, щоб вона трішки покрила гарбузові шматочки. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо вміст до кипіння. Варимо м'якоть на середньому вогні до повного розм'якшення, це займе приблизно 20 хвилин. У процесі варіння не забувайте стежити за вогнем, щоб напій не пригорів. Також періодично збирайте пінку.

Після закінчення варіння напій вимикаємо, подрібнюємо блендером або перетираємо через сито - кому як зручно. З половинок апельсина з допомогою спеціального пристосування вичавлюємо сік. З додаванням апельсинової цедри сік буде набагато духмяний і більш насиченим. Це можна зробити, натерши цедру на дрібній тертці, або просто в гарбузову масу кинути кілька апельсинових кірочок.

Перетерту м'якоть гарбуза знову ставимо на вогонь, додаємо апельсиновий сік, відправляємо туди ж цукор, лимонку, апельсинові скоринки або цедру, все ретельно розмішуємо, доводимо до кипіння, варимо ще 20 хвилин і наш вітамінний гарбузово-апельсиновий сік повністю готовий. Стерилізуємо тару звичним вам способом і в гарячому вигляді розливаємо сік по банках, закатуємо або закручуємо кришками, даємо повністю охолонути і можна відправляти гарбузовий нектар в холодне приміщення на зимівлю.

цитрусовые
0
Голосов пока нет