29.09.2020, 22:59

У США висунули нову версію про причини загибелі "Титаніка"

Марина Началова | Все новости автора
титаник

Корабельна аварія, що трапилася в ніч з 14 на 15 квітня 1912 року, є однією з найбільш сумнозвісних в історії. Трагічна доля найбільшого на той момент пасажирського судна "Титанік" відома якщо не всім, то багатьом.

Також очевидним фактом є те, що "Титанік" затонув внаслідок зіткнення з айсбергом. Кліматолог Міла Зінькова з Каліфорнійського Університету в Сан-Франциско висунула нову гіпотезу, заявивши, що причиною аварії судна стала космічна погода. Стаття про це дослідження опублікована в журналі Weather, передає Час Пік.

Зінькова вважає, що на навігацію "Титаніка" перед катастрофою могла вплинути геомагнітна буря. Згідно з повідомленнями екіпажу рятувального судна "Карпатія", яке прийшло на допомогу потерпілим пасажирам "Титаніка", в ту ніч за годину до катастрофи було видно північне сяйво. Повідомляється також, що погода була безвітряна, а море - спокійним.

Ймовірно, викид заряджених часток Сонцем, що спровокував північне сяйво і магнітну бурю, вплинув на прилади, внаслідок чого "Титанік" відхилився від правильного курсу і наткнувся на айсберг.

Примітно, що через магнітну бурю "Карпатія" спочатку отримала невірні координати, які виявилися в 11 кілометрах від рятувальних шлюпок "Титаніка". Однак якимось дивом "Карпатія" все ж потрапила в правильне місце і не пройшла повз шлюпки. На думку Зінькової, можлива комбінована помилка компаса могла бути одним з чинників, які сприяли успішному порятунку тих, хто вижив на "Титаніку".

Крім того, до деяких кораблів, які перебували поблизу, не дійшов сигнал SOS від "Титаніка", що також могло бути обумовлено космічною погодою.

Раніше повідомлялося, що магнітні бурі будуть атакувати українців з новою силою.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: