30.09.2020, 16:46

Зеленський звільнив Фокіна з ТКГ після його скандальних заяв про війну з Росією

Марина Началова | Все новости автора
фокин

Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо питань делегації України для участі в Тристоронньої контактній групі. Цим документом Вітольд Фокін виведений зі складу делегації України в ТКГ і звільнений від виконання обов'язків першого заступника голови делегації.

Про це повідомила прес-служба Офісу Президента, передає Час Пік.

Як зазначили в ОПУ, для Президента принципово, щоб всі, на кого покладено виконання функцій від імені держави, завжди керувалися у своїй діяльності і висловлюваннях національними інтересами України і чинили справедливо. Президент констатував, що Вітольд Фокін відступив передусім від справедливої оцінки тимчасової окупації Росією Криму, міста Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей нашої держави.

"Робота української делегації в Тристоронньої контактній групі продовжиться на основі чіткого розуміння повного контролю з боку Росії тимчасово окупованих територій України. Головною метою нашої делегації, як і всієї держави, є повернення виключно на українських умовах всіх тимчасово окупованих територій, наших людей, а також встановлення тривалого миру", - заявили в ОПУ.

У відомстві також підкреслили, що не можна просто назвати миром умови тимчасової окупації частини нашої території, закривши очі на існування окупаційних структур і повну відсутність безпеки на цій території. Потрібно вивести з України всі незаконні збройні формування, їх військову техніку, провести повну деокупацію і повернути Україні контроль над частиною кордону з Росією. Тільки це може бути шляхом до справжнього миру.

Нагадаємо, вчора на засіданні парламентського комітету Фокін заявив, що "не бачить" війни між Україною і Росією і що він ніколи не був ворогом РФ. Після цього депутати звернулися до Президента з проханням виключити його з ТКГ.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик