01.10.2020, 07:36

Евакуація людей, спецавіація, нестача води та можливі підпали: Гайдай про пожежі на Луганщині

Луганская, лесные пожары

На Луганщині за минулу добу зафіксовано 85 пожеж, з них 42 ліквідовані. Боротьба з вогнем триває. Пожежникам заважають погодні умови - синоптики на 1 жовтня прогнозують сильний вітер.

Голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай дав актуальну інформацію про пожежі на Луганщині, повідомляє Час Пік.

За його словами, гасіння пожежі ускладнюється через сильний вітер, швидкість якого приблизно 30 м/с, а місцями й більше. Напрямок вітру постійно змінюється, що ускладнює роботу рятувальників. 

Пожежі зафіксовані в Новоайдарському, Старобільському, Сватівському, Станично-Луганському, Попаснянському районах та поблизу Сєвєродонецька.

Штаб розміщений на базі ДСНС у м. Сєвєродонецьк. Автобусами вивозять людей з небезпечних районів, підготовлені карети швидкої допомоги. Евакуація людей триває.

Як повідомив Гайдай, з різних областей України на допомогу рятувальникам поспішає 35 одиниць спецтехніки. Заправлені та чекають команди 2 літаки, які готові приступити до гасіння пожеж. Влада області зв'язалася з Командувачем ООС та запросила "режим тиші". Як тільки буде підтверджена домовленість щодо "режиму тиші", авіація приступить до гасіння пожеж.

В області працює цілодобовий штаб з надання допомоги постраждалим внаслідок пожеж на Луганщині. Для всіх постраждалих і всіх бажаючих надати допомогу в ліквідації наслідків пожежі можна дзвонити за телефоном: 095-910-19-20.

Луганская, лесные пожары

Евакуйованих людей розміщують в лікарнях та школах. Транспорту, який виділений для цих цілей достатньо.

У ліквідації пожеж беруть участь і військові, які надали спецтехніку та особовий склад. Вогонь намагаються відрізати від житлових будинків.

За словами Гайдая, Кабмін та Офіс президента сповіщені про ситуацію, що склалася.

Як зазначив глава ЛОДА, спостерігається нестача води для гасіння вогню, який виникає з різних сторін.

Лисичанський активіст Анатолій Рижков на своїй сторінці в Facebook попередив, що регіон може зіткнутися з нестачею води через пожежі та порадив зробити запаси води.

За 30 вересня зафіксовано 85 вогнищ пожеж. Десь пожежі виникли через обрив електропроводів, десь вогонь розносить сильний вітер. Однак, є підозри, що були навмисні підпали. З цим буде розбиратися поліція.

Люди налякані масштабом нових лісових пожеж. Ще не стерлася з пам'яті ситуація з липневими пожежами, коли вигоріло 5 тис. гектарів землі, село Смолянінове та загинули люди. Жителі самостійно намагаються покинути небезпечні райони.

На думку людей, в області недостатньо техніки та рятувальників, тому населенню доводиться самостійно тікати з палаючих сіл, які вигоряють миттєво.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик