01.10.2020, 11:19

Згорілі села та робота спецавіації: на Луганщині триває боротьба з вогнем

Луганская, лесные пожары

На Луганщині продовжують вирувати пожежі. На боротьбу з вогнем кинуті сили ДСНС, Нацполіції, допомагають військові та волонтери. Для гасіння вогню залучили авіацію.

На території Луганської області 30 вересня зафіксовано 146 пожеж у 32 населених пунктах. Масштабні пожежі гасять рятувальники з Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Полтавської та Харківської областей, повідомляє Час Пік.

Від командування ООС отримано підтвердження про "режим тиші", тому для гасіння вогню залучили спецавіацію.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

"Режим тиші отримали ........ два літака і гелікоптер працюють!!",- написав Гайдай.

Тим часом у соцмережах люди діляться кадрами пожеж, який призвів до страшних наслідків. Як повідомляють у соцмережах, майже повністю вогнем знищено селища Сиротине та Воронове.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook журналіст Олександр Махов, який знаходиться на місці подій, село Воронове повністю вигоріло. Він публікує страшні кадри наслідків пожеж.

Селище Воронове закрите на в'їзд. Відновилася верхова пожежа.

У коментарях люди пишуть, що така ж ситуація складається в селищі Сиротине.

Луганская, лесные пожары

Справжнім дивом люди називають той факт, що вогонь не торкнувся храму на Лісовій дачі, знищивши все навколо.

За даними ЛОДА, станом на 7 годину ранку 1 жовтня в області зафіксовано 146 пожеж, з них 82 ліквідовано.

"Найбільше постраждали населені пункти Новоайдарського району: с.Муратове, де вогнем пошкоджено 26 приватних будинків, с.Кряківка – пошкоджено 5 будинків (з них 2 житлових), с.Трьохізбенка - 2 будинки. Із с. Муратове евакуйовано 35 людей. Дорослі тимчасово розміщені у школі смт.Новойдар, а діти – у місцевій лікарні.

У Станично-Луганському районі поблизу селищ Вільхове, Лобочево та Геєвка лісова пожежа охопила понад 200 га, ще у трьох місцях відбулося загоряння очерету та сухої рослинності. Внаслідок чого у с. Артема, вогнем пошкоджено 3 нежитлових будинки та 3 господарчі споруди, с. Болотене – 1 житловий будинок та 3 нежитлових, у с. Кондрашівка споруди не постраждали.

Поблизу с. Половинкине Старобільського району зафіксовані 3 осередки загоряння хвойної підстилки з переходом у верхову пожежу. Житловий фонд не постраждав.

Пожежа росповсюджувалась у напрямку м. Сєвєродонецька. Зокрема уночі, внаслідок верхової пожежі у с. Вороново відбулись горіння на 4 вулицях. У селищах Сиротине та Осколонівка верхова пожежа перекинулась на житлові будинки. Евакуйовано та тимчасово розміщено у школах м. Сєвєродонецька близько 85 осіб. Наразі загрози обласному центру немає", - повідомили в ЛОДА.

Пізніше Сергій Гайдай уточнив оперативні дані. Очільник області під час засідання повідомив, що до гасіння пожеж залучено 1229 осіб та 204 одиниці техніки. Загинули п’ять осіб (чотири цивільних, один працівник лісгоспу). Госпіталізовано 10 через отруєння чадним газом та термічні опіки.

Евакуйовано 120 осіб: Муратове – 35 (розміщені в Новоайдарі), Воронове – 40, Сиротине – 25, Осколонівка – 20 (евакуйовані із трьох населених пунктів та розміщено в Сєвєродонецьку).
Загалом вогнем пошкоджено орієнтовно 250 будівель.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик