02.10.2020, 07:30

МАУ призупинила авіарейси в Баку до листопада: названі причини

МАУ приостановила авиарейсы в Баку до ноября

Українська авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" (МАУ) призупинила початок виконання рейсів до столиці Азербайджану Баку.

МАУ відстрочила початок виконання рейсів в Баку до кінця жовтня через обмеження в'їзду на територію Азербайджану у зв'язку з черговим продовженням карантину, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу МАУ.

Відзначається, що авіакомпанія прийняла відповідне рішення, керуючись виключно високим пріоритетом безпеки польотів та необхідністю дотримання міжнародних стандартів авіабезпеки.

"Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» змушена вкотре призупинити початок виконання рейсів до Баку. Відновлення польотів відтерміновано до кінця жовтня через обмеження в’їзду на територію Азербайджану у зв’язку з черговим продовженням карантинних заходів... 

Надалі МАУ буде уважно слідкувати за епідеміологічною ситуацію в країні, а також за подіями в Нагірному Карабаху, щоб не втратити можливість відновити рейси за умови забезпечення необхідного рівня безпеки польотів", - повідомила прес-служба МАУ.

Зазначається, що про обмеження в'їзду для іноземців повідомив уряд Азербайджану 30 вересня 2020 року випустивши NOTAM (документ, який повідомляє про зміну процедур, встановлення заборони/обмеження використання повітряного простору або експлуатації аеродромів та інші події).

В авіакомпанії також повідомили, що самостійні дії МАУ з обмеження польотів в зону конфлікту синхронізуються з позицією Державної авіаційної служби України.

"Авіакомпанія Міжнародні Авіалінії України продовжує аналіз доцільності польотів в зону вірменсько-азербайджанського конфлікту відповідно до вимог авіаційної безпеки", - йдеться в повідомленні.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик