03.10.2020, 09:32

4 день боротьби з вогнем: на Луганщині триває гасіння 7 основних осередків (оперативна інформація)

На Луганщине продолжается тушение 7 основных очагов

У Луганській області четвертий день триває гасіння лісових пожеж. У зону ураження потрапило 32 населених пункти. Триває гасіння 7 основних осередків.

Головне управління ДСНС України в Луганській області надало оперативну інформацію (станом на 07:00 3 жовтня) щодо ліквідації надзвичайної ситуації пов'язаної з лісовими пожежами на території Луганської області, повідомляє Час Пік.

Найбільш складна обстановка склалася вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де в зону ураження потрапило 32 населених пункти.

За попередніми оцінками орієнтовна площа пройдена вогнем усіх 8 осередків складає понад 20 тис. га.

Продовжується гасіння 7 основних осередків:

Осередок №1 пожежа, яка виникла на околиці с. Смолянинове Новоайдарського району, вогнем пройдено понад 1,4 тис. га лісових насаджень, внаслідок поривів вітру періодично спостерігається виникнення верхової пожежі в районі населених пунктів Боровеньки, Щедрищеве та Пурдівка.

Сили і засоби ДСНС зосереджено на захисті населених пунктів, польового артилерійського складу ЗСУ поблизу с. Боровеньки та газорозподільчої станції на околиці с. Олександрівка. Працює важка інженерна техніка ЗСУ (БАТ). Залучено 392 чол. та 51 од. техніки, з них від ДСНС 126 чол. о/с та 34 од. техніки.

Враховуючи загрозу поширення пожежі місцевими органами влади проведено оповіщення населення щодо можливої евакуації у разі ускладнення обстановки.

Завдяки комплексному застосуванню наземних сил та авіації не допущено розповсюдження вогню до населених пунктів, потреби в евакуації не було.

Осередок №2 поблизу населених пунктів Боброве, Воронове та Боровське з подальшим розповсюдженням у напрямку м. Сєвєродонецьк. Загорання лісового масиву на площі 8,5 тис. га. Залучено 304 чол. та 17 од. техніки, з них від ДСНС 65 чол. о/с та 16 од. техніки.

Осередок №3 поблизу н.п. Трьохізбенка, Муратове та Капітонове (Новоайдарський район). Локалізовано о 20 год. 00 хв. 2 жовтня на площі близько 2,6 тис. га. Залучено 184 чол. та 9 од. техніки, з них від ДСНС 14 чол. о/с та 3 од. техніки.

Осередок №4 поблизу сіл Лобачеве та Геївка (Станично-Луганський район) лісова пожежа на площі 300 га. Для гасіння додатково залучено пожежний потяг. Залучено 322 чол. та 18 од. техніки, з них від ДСНС 45 чол. о/с та 10 од. техніки.

Осередок №5 між селами Піщане, Нижньотепле та Артема (Станично-Луганський район). Загоряння очерету та сухої рослинності на площі понад 110 га. Працює важка інженерна техніка ЗСУ (БАТ). Залучено 366 чол. та 27 од. техніки, з них від ДСНС 39 чол. о/с та 11 од. техніки.

Осередок №6 поблизу с. Вільхове (Станично-Луганський район) вогнем пройдено 1,1 тис. га лісу. Працює важка інженерна техніка ЗСУ (ІМР). Залучено 294 чол. та 47 од. техніки, з них від ДСНС 101 чол. о/с та 27 од. техніки.

Осередок №7 поблизу с. Болотене (Станично-Луганський район) загоряння понад 6 га очерету та сухої рослинності. Залучено 256 чол. та 30 од. техніки, з них від ДСНС 55 чол. о/с та 15 од. техніки.

Протягом 2 жовтня на території Луганської області авіацією ДСНС здійснено 123 скиди (396 тонн води). З початку гасіння пожеж 183 скиди (646 тонн води).

За даними ДСНС, в ході ліквідації лісових пожеж на території Луганської області виявлено тіла 7 осіб, крім цього травмовано 18 осіб (у тому числі 3 співробітники ДСНС). Числяться зниклими безвісти 4 людини.

Під час гасіння пожеж евакуйовано 150 осіб.

Інформація щодо знищення та пошкодження житлових будинків та об'єктів інфраструктури уточнюється місцевими органами влади.

За прогнозом Укргідрометцентру на території Луганської області з 3 по 5 жовтня спостерігатиметься малохмарна погода без опадів, вітер південно-східний до 15 м/с, температура повітря до 23 градусів тепла.

Читайте також: Для Луганської та Донецької областей закуплять 30 потужних пожежних машин

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик