03.10.2020, 17:26

Відео про підпали на Луганщині з боку окупантів долучили до кримінальної справи

Ольга Романец | Все новости автора

Відео, яке опублікували волонтери про підпали на Луганщині, долучили до кримінальної справи. На ньому видно, як окупанти підпалюють траву недалеко від позицій українських військових.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив директор департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко, передає Час Пік

Відео зафіксовано спостерігачами ЗСУ на одній з ділянок фронту.

"Воно чітко показує як підступно, користуючись режимом тиші і сильним вітром в наш бік, терористи випалюють вогнем траву так, щоб пожежа сунуло на наші позиції", - написав Шевченко.

Нагадаємо, українські волонтери заявили, що отримали від військових відео, на якому видно, що двоє невідомих у військовій формі російського зразка підпалюють траву недалеко від позицій українських військових.

Володимир Зеленський заявив, що не пов'язує пожежі в Луганській області з обстрілами на Донбасі.

Однак, у штабі ООС заявили, що пожежі спалахують через провокації з боку російських бойовиків.

Версію штабу ООС також підтримала і співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко. Вона заявила, що масштабні пожежі на Луганщині є наслідками російської гібридної війни. Росія перейшла на новий механізм-знищення українських населених пунктів на Луганщині через пожежі.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик