04.10.2020, 16:07

У розпал пандемії в Харкові влаштували концерт Олі Полякової на стадіоні

Марина Началова | Все новости автора
оля полякова

У місті Харкові, де спостерігається досить складна епідемічна ситуація з COVID-19, відбувся безкоштовний концерт співачки Олі Полякової, який організувала харківська влада на честь Дня вчителя.

Концерт відбувся в Новобаварському районі Харкова на стадіоні дитячо-юнацької спортивної школи №5, передає Час Пік з посиланням на місцеві ЗМІ.

Як видно на фотографіях з заходу, глядачі не дотримувалися соціальної дистанції, більшість з них були без масок.

Варто зазначити, що Харківщина є одним з регіонів, що лідирують по захворюваності COVID-19: щодня там реєструються по кілька сотень нових випадків, більшість з яких в Харкові. Так, в день концерту в області було зафіксовано 516 випадків зараження, з яких 408 - в Харкові. Всього на Харківщині підтверджено 20 518 випадків COVID-19.

За фактом порушення карантину слідчі відкрили кримінальне провадження, повідомили у відділі комунікації ГУ НП в Харківській області. За інформацією поліції, концерт відвідали близько 2000 осіб.

"1 жовтня, під час моніторингу мережі Інтернет, працівники Новобаварського відділу поліції виявили інформацію про те, що 3 жовтня на території району відбудеться концерт за участю відомої української співачки. Поліцейські того ж дня зареєстрували інформацію у Єдиному обліку заяв і повідомлень. Також був написаний лист до районної адміністрації з проханням вказати інформацію про захід, зокрема, про організатора та приблизну кількість учасників. В листі  було зазначено попередження про відповідальність згідно з чинним законодавством у разі порушення дозволеної кількості учасників та їх розміщення, з посиланням на пункт 14 Постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №641, оскільки Харків з 28 вересня віднесений до помаранчевої зони рівня епідемічної небезпеки.  

3 жовтня 40 співробітників Новобаварського та Холодногірського відділів поліції знаходилися за місцем проведення масових заходів  з метою роз’яснення громадянам правил дотримання карантину, а також фіксації протиправних дій з боку організаторів заходу.

Слідчим Новобаварського відділу поліції внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу розміром від 17 до 51 тисячі гривень або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк", - заявили в полиции.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик