05.10.2020, 20:07

На Луганщині врятували від вогню дві електропідстанції

Марина Началова | Все новости автора
пожар

На Луганщині  продовжується гасіння пожеж в природних екосистемах. Сьогодні близько 12:30 виникли осередки займання  між населеними пунктами Нижньотепле та Артема в безпосередній близькості від підстанцій енергопостачання ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання».

Як повідомили у прес-службі ЛЕО, вогонь здатен спричинити вихід з ладу обладнання підстанцій, що тягне за собою припинення електропостачання та завдання значних збитків.

Енергетикам ЛЕО довелося рятувати від нищівного полум’я одразу два енергооб’єкта - ПС «Пертівська-110/35/10» та «Артема-110/35/10». Верховий вогонь невпинно підступав до електропідстанцій. Довелося на деякий час їх знеструмити в цілях безпеки.

На самому початку працівники ЛЕО своїми силами стримували пожежу як могли. Від вогню детонували не розірвані боєприпаси. Вже потім на місце події прибули рятувальники ДСНС. Вдалося, на щастя, вчасно приборкати вогонь і не допустити енергетичної катастрофи на Луганщині. 

Вогнем знищено декілька опор, які енергетиками одразу були замінені на нові. Завдяки оперативним зусиллям відповідних служб, небайдужих місцевих мешканців у особі фермера Галкіна, який до приїзду пожежних  надав велику ємність з водою, енергетикам вдалося не підпустити вогонь до підстанцій. 

Читайте також: Від пожеж на Луганщині постраждали 32 населені пункти: оперативна інформація

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик