07.10.2020, 07:27

Масштабні пожежі на Луганщині: поліція встановила 4 ймовірних джерела загоряння

Масштабные пожары на Луганщине

У Луганській області триває гасіння пожеж у лісових масивах Попаснянського та Станично-Луганського районів. Приентировочная площа пожеж становить 22 121 тис. гектарів (з них 9400 га верхової). Співробітниками кримінальної поліції було встановлено 4 ймовірних джерела загоряння.

Відкрито 11 кримінальних проваджень за статтею 270 КК України (Новоайдарський, Попаснянський, Сєвєродонецький, Лисичанський, Старобільський, Станично-Луганський, Білокуракинський, Сватівський та Міловський, Троїцький ВП ГУНП). Про це 6 жовтня повідомила речник поліції Луганської області Тетяна Погукай на своїй сторінці у Facebook, передає Час Пік.

В ході проведених оперативно-розшукових заходів співробітниками кримінальної поліції було встановлено 4 ймовірних джерела загоряння:

- У с. Смолянинове Новоайдарського району безпосередньо під лінією високовольтної електромережі, яке сталося приблизно о 15.45 1 жовтня;

- у с. Половинкине та с. Запорізьке Старобільського району ймовірною причиною виникнення пожежі, а саме загоряння сухої трави та лісового насадження стало замикання проводів високовольтної електромережі внаслідок сильних поривів вітру;

- у м. Щастя Новоайдарського району безпосередньо під лінією високовольтної електромережі. Займання сталося ввечері 30 вересня;

- у смт Білокуракине вул. Розкішна в результаті необережного поводження з вогнем 60-річної місцевої жительки, яка розпалила багаття на своєму городі, щоб випалити бур'ян та суху траву, багаття перекинулося на суху вербу, що знаходилася неподалік від городу.

Як зазначили в поліції Луганщини, не виключається і версія підпалів. Співробітники поліції продовжують перевіряти всі можливі причини виникнення пожеж.

З метою отримання інформації, яка може становити інтерес для слідства, у т.ч., проводиться моніторинг соцмереж та чатів в меседжерах.

"Сьогодні, в одному з телеграм-каналів виявлено допис, у якому зазначено, що у лісосмузі поблизу смт Сиротино на дереві знайдено опалений паперовий згорток, який міг стати причиною загоряння лісу.

Для перевірки викладеної інформації та виявлення можливих речових доказів, правоохоронці встановили автора фото. Чоловік показав слідчо-оперативній групі місце виявлення цієї «закладки». Під час проведення огляду місця події було вилучено паперовий огарок та направлено для проведення дослідження. Також, встановлено, що саме це місце не було осередком пожежі", - повідомили в поліції.

Нагадаємо, пожежі в Луганській області спалахнули 30 вересня та 1 жовтня. Найбільш складна обстановка склалася вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де в зону ураження потрапило понад 30 населених пунктів.

Відкрито рахунок для надання матеріальної допомоги сім'ям загиблих і населенню, постраждалому в результаті масштабних пожеж в Луганській області.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик