07.10.2020, 11:19

Книги відгуків та пропозицій в Україні скасували остаточно: куди тепер скаржитися

книга

В Україні остаточно скасували паперові Книги відгуків та пропозицій. Що їх замінить і куди зможуть звертатися українці зі скаргами?

Набув чинності наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, який остаточно скасовує обов'язковість ведення Книги відгуків та пропозицій, передає Час Пік з посиланням на інформацію відомства.

У Мінекономіки нагадали, що в березні 2019 уряд скасував обов'язкове ведення Книги відгуків та пропозицій. Проте, вимоги і згадки про книгу скарг залишалися в ряді нормативних документів.

За даними відомства, щорічно витрати на утримання книги скарг становили понад 44 млн гривень, включаючи організаційні витрати, розгляд скарг, призначення відповідального.

Що стало альтернативою Книзі відгуків та пропозицій? У Мінекономіки вважають, що замінити її можуть відгуки в соціальних мережах, дзвінки на "гарячу лінію" та інші більш сучасні інструменти.

"У сучасному світі є більш ефективні та зручні інструменти контролю та захисту прав споживачів. Так, можна залишати свої відгуки через "гарячу лінію", електронне та класичне листування або соціальні мережі. Крім того, сьогодні споживачі можуть звернутися до Держпродспоживслужби та її територіальних органів за захистом порушених прав як у паперовому, так і електронному вигляді", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Названо три області України, де найчастіше продають землю

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: