09.10.2020, 13:53

Декоративний камінь в інтер'єрі

Стильний, міцний, універсальний декоративний камінь часто вибирають як доповнення для багатьох інтер'єрів — як житлових, так і комерційних або громадських. Цей натуральний матеріал прекрасно доповнить кухню, ванну кімнату, вітальню або спальню. З його допомогою також можна створювати чудові композиції.

Вибір типу каменів для інтер'єру дуже важливий: кожен з них відрізняється не тільки кольором і малюнком, але і властивостями. Тому їх параметрам слід приділяти особливу увагу, тільки тоді камінь зможе відмінно виглядати довгі роки.

Читайте також: Ідеї оздоблення стін, які перетворять інтер'єр

Не тільки мармур

Коли справа доходить до каменю в інтер'єрі, більшість людей думають про мармур — красивий і гідний камінь з безліччю цікавих кольорів на вибір, і його можна індивідуально адаптувати до конкретного простору. Крім того, для інтер'єру також вибираються інші типи каменів, в тому числі Пісковик, травертин, граніт і сланець.

Граніт та сланець: самі зносостійкі природні камені

Ці камені відрізняються низьким водопоглинанням, а це означає, що їх можна успішно використовувати на кухні й у ванній кімнаті, тобто в місцях, де камінь найбільш схильний до впливу вологи. Мармур, пісковик і травертин – це камені, які вимагають регулярного просочення, бо їх структура робить їх більш схильними до утворення складних плям.

Зверніть увагу й на напівкоштовні камені, які цінуються в прикрасах, а також можуть використовуватися для внутрішньої обробки. Агат, Малахіт, обсидіан, яшма, кварц – це лише деякі з їх різновидів. Напівдорогоцінним камінням властиві насичені кольори з химерними візерунками, так що самі по собі вони вже є прикрасою та неодмінно зіграють першу скрипку в інтер'єрі.

Читайте також: Кам'яні шпалери — цікаве рішення для ваших стін

Натуральний камінь: де його використовувати?

Як уже згадувалося, природні камені мають широкий спектр застосування: їх можна використовувати для обробки кухні та ванної, включаючи стільниці, облицювання стін та підлог, а також вони застосовуються для виготовлення внутрішніх підвіконь, підлог, сходів і покриттів для камінів і т.п. досвідчений фахівець в цій області зможе підготувати для клієнта ефектні елементи, які підкреслять стиль інтер'єру та зроблять його ще більш вишуканим.

Де замовити інтер'єрний камінь?

Кам'яні елементи виготовляються за індивідуальним замовленням, тому спочатку необхідно підібрати відповідні розміри, наприклад, для стільниці, підвіконня або ванній. Зараз існує безліч кам'яних заводів, які надають цей вид комплексних послуг, а значить – вибір послуг досить великий.

теги: