11.10.2020, 21:38

Дистанційне навчання та штрафи за відсутність масок: В Україні затвердили 10 кроків щодо стримування СOVID-19

В Украине утвердили 10 шагов по сдерживанию СOVID-19

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації з коронавірусом в країні. Були прийняті важливі рішення щодо стримування епідемії та боротьби з СOVID-19. Зокрема, про дистанційне навчання у ВНЗ та оголошення осінніх канікул у школах.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький у своєму Facebook, передає Час Пік.

"Наші пріоритети залишаються незмінними: всебічно зміцнюємо систему охорони здоров’я; вибірково, де відчутно не страждає економіка, посилюємо карантин; запроваджуємо реальну відповідальність для керівників за недотримання карантинних обмежень", - написав Михайло Радуцький.

Президент України Володимир Зеленський під час наради дав низку доручень для боротьби з СOVID-19.

Було прийнято рішення:

1. Вищі навчальні заклади переводять на дистанційне навчання.

2. Осінні канікули у школах пропонують почати з наступного тижня, не пізніше, ніж 15 жовтня.

3. У червоних та помаранчевих зонах заклади громадського харчування можуть працювати тільки до 22:00.

4. Міністерству охорони здоров'я доручено збільшити запаси засобів індивідуального захисту та медичних препаратів, які застосовуються при лікуванні ускладнень коронавірусної хвороби.

5. У Києві, Одесі, Маріуполі починається підготовка до розгортання великих інфекційних госпіталів на випадок перевантаження медичних установ першої та другої хвилі. У Києві ймовірним місцем розглядають Палац спорту.

6. Щоб збільшити кількість ліжкомісць для прийняття пацієнтів з СOVID-19 готують відомчі лікарні та установи, підпорядковані медичній академії наук.

7. До роботи в інфекційних лікарнях залучатимуть інтернів та студентів старших курсів медичних вузів.

8. МОЗ має збільшити кількість ПЛР-тестів з 30-35 тис.до 50 тис. на добу.

9. До кінця жовтня місцева влада повинна обладнати 80% ліжкомісць з хворими коронавірусом подачею кисню.

10. Верховна Рада розгляне зміни в законі, якими введе штраф 3400-5100 грн для підприємств, підприємців, установ, організацій, які пропустили в громадське приміщення або громадський транспорт людей без одягнених респіраторів або захисних масок.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик