11.10.2020, 21:58

В Україну з робочим візитом прибув президент Польщі

В Украину с рабочим визитом прибыл президент Польши

Президент Польщі Анджей Дуда 11 жовтня прибув в Україну з триденним візитом. У вівторок, 13 жовтня, Дуда зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомила прес-служба президента Польщі, опублікувавши знімок, на якому він разом з дружиною Агатою Корнхаузер-Дудою спускався з літака, передає Час Пік.

"Президент Анджей Дуда почав свій візит в Україну символічно, віддаючи данину пам'яті жертвам сталінізму на польському військовому кладовищі в Биківні", - написав держсекретар Адміністрації польського президента Кшиштоф Щерскі у Twitter.

Володимир Зеленський та Анджей Дуда візьмуть участь у бізнес-форумі, присвяченому розвитку портової інфраструктури Одеси. Також в рамках візиту президента Польщі в Україну будуть підписані ряд двосторонніх угод, що стосуються розвитку морської інфраструктури.

"Сьогоднішній візит до нашого сусіда України особливо важливий. В період пандемії багато господарських секторів залежать від налагодження ще кращої міжнародної співпраці і прийняття конкретних рішень. Зв'язки між Польщею та Україною дуже міцні і разом працюємо заради ще більшого їх посилення", - написав Дуда у своєму Twitter-акаунті.

Нагадаємо, візит президента Польщі в Україну був запланований на квітень, але був перенесений у зв'язку з пандемією СOVID-19. Останній раз президент Польщі відвідував Україну в 2017 році.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: