12.10.2020, 17:00

Небезпека поруч: названі предмети, на яких коронавірус може жити місяць

Марина Началова | Все новости автора
коронавирус

Вчені вкотре підтвердили необхідність мити руки і дезінфікувати поверхні під час пандемії COVID-19, адже на деяких матеріалах вірус може жити до 28 днів.

Дослідження проводили вчені Національного наукового агентства Австралії CSIRO, передає Час Пік з посиланням на Virology Journal.

Досліджувалася виживаність коронавируса SARS-CoV-2 на кількох поширених типах поверхонь. Всі експерименти проводилися в темряві, щоб виключити вплив ультрафіолетового випромінювання. Засіяні поверхні інкубували при 20, 30 і 40 градусах Цельсія і відбирали проби в різні моменти часу.

При початковому вірусному навантаженні, в цілому еквівалентному найвищим титрам, які виділяються зараженими пацієнтами, життєздатний вірус виділявся в термін до 28 днів при 20 градусах Цельсія зі звичайних поверхонь, таких як скло, нержавіюча сталь, а також паперові та полімерні банкноти.

У той же час живучість вірусу падала при підвищенні температури. При 30 градусах вірус жив 7 днів на сталі, склі і пластикових банкнотах і 3 дні на вінілі або бавовні. При 40 градусах вірус не виживав на бавовні і 24 годин, а на інших поверхнях - жив не більше 2 днів.

Читайте ще: Страховка в Україні: як вибрати і на що звертати увагу

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: