13.10.2020, 22:18

В Україні посилили карантинні заходи та змінили критерій для встановлення "червоної" зони

Марина Началова | Все новости автора
карантин

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні 13 жовтня прийняв ряд рішень щодо карантинних заходів. Адаптивний карантин продовжений до 31 грудня, посилені деякі обмежувальні заходи.

Зокрема, змінено критерій, за яким регіони можуть потрапити до "червоної" зони епідемічної небезпеки. Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає Час Пік.

Він зазначив, що райони можуть потрапити у "червону" зону за показником інцидентності, тобто за показником захворюваності на 100 тисяч населення за останні 14 днів. Згідно зі змінами, цей показник встановлений на рівні 320 на 100 тисяч населення. Раніше цей показник був динамічним як той, що в п'ять разів перевищує відповідний середній показник по країні.

Степанов повідомив, що було прийнято рішення посилити протиепідемічні заходи, а саме ввести в усіх карантинних зонах обмеження на роботу ресторанів та інших закладів громадського харчування з 22 години до 7 години ранку.

Також вводиться обмеження на масові заходи по всій країні: у "зеленій" зоні - не більше 50 осіб, у "жовтій" - не більше 30, у "помаранчевій" - не більше 20.

Вводиться заборона на відвідування глядачами спортивних заходів, окрім міжнародних, стосовно яких будуть прийматися окремі рішення.

У школах рекомендовано провести канікули з 15 по 30 жовтня з подальшим переходом на дистанційне навчання. В інших закладах освіти рекомедовано перейти на дистанційне навчання вже зараз.

Роботодавцям рекомендовано організувати позмінну, а де можливо - дистанційну роботу зі збереженням рівня заробітної плати.

Тим часом у ЦВК заявили, що люди з симптомами ГРВІ зможуть проголосувати на виборчій дільниці.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: