14.10.2020, 17:06

У Кремінній склали присягу 115 кадетів-першокурсників

Марина Началова | Все новости автора

Сьогодні у Кремінній 115 кадетів-першокурсників Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою урочисто склали присягу.

Про це повідомила прес-служба Луганської облдержадміністрації, передає Час Пік.

«Перед усім Українським народом, перед своїми батьками, усім найсвятішим і найдорожчим, святою землею Українською хай гордим птахом летить голос нашої урочистої клятви» - такими словами починається присяга кадетів Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії».

Сьогодні, у День захисника України, 115 ліцеїстів-першокурсників склали присягу та поклялися завжди бути вірними девізу закладу "Прагни – досягнеш!".

Привітати кадетів з цією визначною подією прибули очільник області Сергій Гайдай, заступник командувача ОС з морально-психологічного забезпечення полковник Євген Коваленко та заступник Міністра у справах ветеранів України Олександр Терещенко.

«Я бажаю собі, щоб через декілька років, коли ви зробите свій вибір, я говорив, що мав честь бути присутнім на вашій присязі. Героями не народжуються! Герой – це звичайна людина, що робить вчинок, який потім називають героїчним. Я вірю, що кожний з вас здатний на такий вчинок!», - звернувся до кадетів Сергій Гайдай.

Євген Коваленко від імені Командувача Об’єднаних Сил вручив відзнаку «За звитягу та вірність» викладачам Луганського обласного військового ліцею та Почесні грамоти кращим учням. «Головне, щоб у майбутньому ви стали надійними, мужніми, в першу чергу людьми! Ніколи не забувайте про своїх рідних та близьких!», - наголосив він.

«Ви обрали важкий та відповідальний шлях захисника країни, не кожний здатен його пройти. Я вірю, що ви саме такі – обрані! Серце мені підказує, що десь тут стоїть майбутній міністр оборони України!», - сказав напутнє слово хлопцям Олександр Терещенко.

По завершенню церемонії ліцеїсти хором виконали пісню «Ми України діти – вона одна у нас», яку склали самі. Почесні гості урочисто відкрили нову спортивну залу.

Як вже повідомлялося, сьогодні у Лисичанську відкрили пам'ятник добровольцям антитерористичної операції.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: