15.10.2020, 08:36

У навчальних закладах України розпочалися осінні канікули

осенние каникулы

В Україні з 15 жовтня в закладах середньої освіти розпочалися осінні канікули. МОН рекомендувало встановити канікули до 30 жовтня включно незалежно від кольору карантинної зони.

Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови Уряду №641 від 22 липня 2020 року "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", запропонувавши відправити школи на канікули, вузи – на дистанційне навчання, повідомляє Час Пік.

Напередодні міністр освіти повідомив, МОН усім закладам загальної середньої освіти рекомендує встановлення канікул з 15 до 30 жовтня включно, незалежно від кольору карантинної території.

Сергій Шкарлет також повідомив, що закладам професійної (професійно-технічної) освіти, професійної та вищої освіти (незалежно від кольору карантинної території) рекомендовано перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня по 15 листопада з обов'язковим виїздом всіх студентів з гуртожитків. 

Глава МОН зазначив, що вважає за необхідне повернути кошти за проживання студентам, які виїхали з гуртожитків з 15 жовтня до 15 листопада. За словами Шкарлета, примусово студентів з гуртожитків на час дистанційного навчання ніхто виселяти не буде.

Нагадаємо, 11 жовтня президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації з коронавірусом в країні. Були прийняті важливі рішення щодо стримування епідемії та боротьби з СOVID-19.

Читайте також: В Україні зміняться правила видачі автономерів: які "сюрпризи" чекають водіїв

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик