15.10.2020, 11:46

Вибух у Сєвєродонецьку: у підвалі житлової багатоповерхівки загинув чоловік

Взрыв в Северодонецке

У Сєвєродонецьку в підвалі житлового багатоповерхового будинку в МЖК "Мрія" прогримів вибух. В результаті вибуху загинув 53-річний місцевий житель. За фактом загибелі чоловіка розпочато кримінальне провадження.

Повідомлення про вибух у підвалі багатоповерхівки в МЖК "Мрія" надійшло до Сєвєродонецького відділу поліції 14 жовтня о 18:16. Правоохоронці встановлюють обставини вибуху, в результаті якого загинув чоловік, повідомляє Час Пік з посиланням на Відділ комунікації поліції Луганської області.

Взрыв в Северодонецке

Слідчо-оперативна група попередньо встановила, що в підвалі п'ятиповерхівки житель цього будинку розбирав вибухонебезпечний предмет – ймовірно, РГД, в результаті чого стався вибух.

В результаті вибуху від отриманих поранень чоловік загинув на місці.

Під час огляду помешкання загиблого, в квартирі було виявлено та вилучено: реактивний двигун від реактивної гранати ПГ22, головна частина (балістичний наконечник) реактивної гранати, фрагмент головна частина (балістичний наконечник) реактивної гранати, фрагмент різьбове з’єднання реактивної гранати, ковпачок сигнального патрону білого кольору, пусковий пристрій накольний механізм запалювальної трубки ЗТП, 4 гільзи, 5 пуль.

Експерти-вибухотехніки провели огляд будинку та прибудинкової території, щоб упевнитися, що загрози для городян немає. До проведення обстеження залучили кінологів зі службовими собаками.

Слідчі та оперативники проводять невідкладні слідчі дії в рамках кримінального провадження, передбаченого ст. 115 КК України. Вирішується питання про додаткову кваліфікацію події.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик