17.10.2020, 08:00

Вакцину від COVID-19 випробують на українцях-добровольцях: в яких містах проведуть дослідження

вакцина от COVID-19

В Україні планують провести випробування європейської вакцини від коронавірусу COVID-19. Для тестування вакцини залучать кілька тисяч добровольців.

В Україні залучать кілька тисяч добровольців для тестування вакцини від COVID-19. Для випробувань планують відібрати близько 4,2 тисяч добровольців. Про це розповіла директор Державного експертного центру МОЗ Тетяна Думенко в ефірі Ток-шоу "Право на владу" на каналі "1+1", повідомляє Час Пік.

Точна дата не називається, але чиновник зазначила, що це буде тоді, коли фахівці отримають достатньо безпечних матеріалів для дослідження. За її словами чекати ефективного препарату, який пройшов всі три стадії випробувань можна не раніше 2021 року.

"Ми отримали першу заявку минулого тижня на проведення дослідження третьої фази європейського виробника і сьогодні ми працюємо над експертизою цих матеріалів. Якщо матеріали будуть в достатньому обсязі і підтвердять безпеку проведення цього дослідження в Україні, то 4,2 тис. українських добровольців зможуть взяти участь у цьому проекті. Коли це станеться? Нам би хотілося, щоб якомога швидше", - сказала Тетяна Думенко.

Для участі в дослідження розглядаються клінічні центри у Києві, Вінниці, Львові, Івано-Франківську. 

Щоб взяти участь у випробуваннях вакцини від коронавірусу COVID-19, бажаючі повинні звернутися до реєстру клінічних досліджень. Після схвалення МОЗ інформація про експеримент стане доступною. 

"Як тільки буде отримано схвалення, а це відбувається наказом Міністерства охорони здоров'я, відразу вся інформація про клінічні дослідження стає доступною. У цьому дослідженні розглядаються клінічні центри з дослідниками наступних міст: кілька центрів у Києві, кілька центрів у Вінниці, Львів, Івано-Франківську", - сказала Тетяна Думенко.

Раніше, міністр охорони здоров'я Максим Степанов назвав приблизну вартість дози вакцини від COVID-19.

Нагадаємо, в МОЗ заявили, що першими щеплення від COVID-19 в Україні отримають люди з групи ризику

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик