17.10.2020, 16:23

Як уберегти дитину від інфекцій і вірусів під час пандемії: медик дав важливі поради

Ольга Романец | Все новости автора
как уберечь ребенка от коронавируса

Доктор Комаровський розповів про прості правила, як уберегти дитину від всіляких вірусів та інших інфекцій.

Про це пише zatyshok, передає Час Пік.

Свіжого повітря багато не буває

Скажіть "ні" телевізору, телефону та іншим гаджетам. Ідіть в парк, на майданчик або просто пройдіться по вулиці. Нехай дитина бігає, стрибає, веселиться, катається з гірки. Не кутайте дитину - вона має відчувати себе комфортно і при цьому не потіти.

Відпочивайте з дитиною за містом

Дача, родичі в селі - краще проведення часу для дитини. Свіже повітря, овочі прямо з грядки, купання в річці, прогулянки босоніж по траві зміцнять імунітет краще будь-яких приписів лікарів. Відправляйтеся з малюком в гори, не дуже людні курорти.

Стерильність дитині не потрібна

Та дитина, яку виростили в обробленому хлоркою будинку, в майбутньому стане відмінною приманкою для всяких інфекцій. Педіатр радить допускати в життя дитини природну кількість вірусів і бактерій - нічого поганого з вашим чадом не трапиться.

Перестаньте загодовувати аптечними вітамінами

Будь-які, навіть найдорожчі вітаміни - це хімія. Намагайтеся давати дитині вітаміни різноманітним харчуванням з достатньою кількістю фруктів, овочів, злаків, кисломолочних та інших продуктів.

Не годуйте насильно

Здорова дитина, яка відмовляється їсти, просто не голодна. Їй потрібно нагуляти апетит. Малюк витратить енергію і буде просити у вас їсти сам.

Не перегодовуйте солодощами

Якщо дитина вживає багато швидких вуглеводів, це прямий шлях порушення метаболізму і обміну речовин. Замість коли і шоколадки купіть яблука, банани, цитрусові, сезонні ягоди.

Підтримуйте в дитячій кімнаті оптимальний температурний режим

Оптимальна температура для дитячої - 20°С, а вологість повітря - не менше 50%. Регулярно робіть в дитячій вологе прибирання, а також провітрюйте кімнату перед тим, як укладаєте дитину спати. І приберіть з дитячої кімнати пилозбірники-килими, важкі штори, м'які меблі, адже вони часто стають причиною алергії.

Не бійтеся "дитячих" хвороб

Багато батьків бояться, що дитина принесе з садка вітрянку або краснуху. Але якщо він не перехворіє в дитячому віці, то ймовірність ускладнень збільшиться. Так що "дитячі" хвороби краще переносити в ранньому дитинстві.

Підготуйтеся до дитсадка заздалегідь

Дитину потрібно переводити на режим садка заздалегідь. Дізнайтеся, коли в саду сніданок, обід, вечеря і сон і намагайтеся дотримуватися цього графіка будинку. Частіше відривайтеся від дитини, щоб потім зменшити стрес в саду. Залишайте на бабусь, дідусів. Тоді малюк зможе уникнути психологічного стресу від розставання з вами, а це часта причина хворобливості.

Читайте новини за темою:

Як швидко схуднути: фахівці розкрили ефективну дієту

Медики назвали продукти, які "притягують" коронавірус

Що потрібно їсти, щоб зміцнити свій імунітет і протистояти COVID-19

Медики назвали п'ять продуктів, які потрібно їсти щодня

Названі доступні осінні овочі, які корисні для здоров'я

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик