18.10.2020, 17:29

У Китаї заявили про ризик передачі коронавіруса через заморожені продукти

Марина Началова | Все новости автора
коронавирус

У Китаї вперше виявили живий коронавірус COVID-19 на упаковці заморожених продуктів. Людина може заразитися від такої їжі.

Заражені продукти були виявлені в місті Циндао провінції Шаньдун, повідомили в китайському Центрі з контролю і профілактиці захворювань, передає Час Пік.

Повідомляється, що живий вірус був виявлений в зразках імпортної замороженої тріски. Це перший випадок, коли живий новий коронавірус був ізольований на зовнішній упаковці харчових заморожених продуктів, і було підтверджено, що контакт з зовнішньою упаковкою, зараженою новим коронавірусом, може викликати інфікування.

Таким чином було підтверджено, що COVID-19 може зберігатися на зовнішній упаковці предметів протягом тривалого часу в особливих умовах транспортування холодового ланцюга. При певних умовах навколишнього середовища вірус, що вижив на поверхні виробу може викликати зараження сприйнятливих людей без ефективного захисту.

У той же час в Центрі заявили, що ризик зараження населення в результаті контакту з замороженими продуктами або вживання їх в їжу дуже низький. До сих пір в країні не було виявлено жодного випадку зараження споживачів в результаті контакту з зараженими морепродуктами.

Читайте ще: Більше 32 тисяч хворих за добу: У Франції ввели режим НС через коронавірус

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: