19.10.2020, 08:40

В Україні лікування від COVID-19 безкоштовне: що робити, якщо в лікарні вимагають гроші

В Украине лечение от COVID-19 бесплатное

Українцям доступне безкоштовне лікування коронавірусної інфекції COVID-19. У МОЗ пояснили, що робити, якщо за лікування COVID-19 в лікарні вимагають гроші.

У разі, якщо в державній лікарні вимагають оплатити лікування від COVID-19, необхідно звертатися на "гарячу" лінію Національної служби здоров'я України. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі програми "Суботнє інтерв'ю" для "Радіо Свобода", повідомляє Час Пік.

За словами чиновника, працівники Національної служби здоров'я України мають свої територіальні підрозділи, які зобов'язані розглядати такі випадки та вирішувати питання.

"У разі, якщо щось відбувається не так, треба телефонувати на гарячу лінію Національної служби здоров’я України (16-77) і там розказати про свій випадок. Працівники Національної служби здоров’я України мають свої територіальні підрозділи, вони розглянуть ці випадки і вирішать питання", – зазначив Віктор Ляшко.

Він підкреслив, що лікування пацієнта від коронавірусу COVID-19 повністю оплачується державою.

"Якщо хворий госпіталізований до стаціонару, в лікарні, в якій надається медична допомога хворим з коронавірусною хворобою, держава повністю покриває це лікування. Це так званий «ковідний пакет», на який Національна служба здоров’я України укладає контракт з лікарнею і перераховує кошти. Ці кошти перекривають доплати лікарям – 300% до зарплати, а також покривають медичні вибори і медичні засоби, які використовуються для лікування хворого з коронавірусною хворобою", - розповів Віктор Ляшко.

Нагадаємо, Україна закупила препарат для лікування хворих COVID-19. Найближчим часом він з'явиться на території країни. Однак, ВООЗ повідомила, що "Ремдесівір" майже не знижує смертність через COVID-19.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик