19.10.2020, 11:08

Чому не можна зловживати солодким

Ольга Ранська | Все новости автора
злоупотребление сладким

Звичка зловживати солодким – те ж саме, що й наркоманія. Це справжнісінька залежність, від якої можна і потрібно поступово позбавлятися. Спробуйте – не пошкодуєте!

Безсумнівно, нашому організму потрібно значно меншу кількість цукру, ніж ми фактично вживаємо. Фахівці (дієтологи) вважають цукор дуже шкідливим продуктом. Він небезпечний так само, як наркотики, алкоголізм, тютюнопаління і теж викликає залежність.

Разом з жирами цукор є головним джерелом енергії. Однак при правильному харчуванні достатня кількість речовин, що дають сили організму, надходить з овочами і фруктами. У рафінаді відсутні корисні для організму сполуки. В процесі очищення з нього видаляють білки, вітаміни і мінеральні речовини, які є в наявності в нерафінованому продукті. Порожні вуглеводи, що містяться в білому цукрі, провокують утворення токсинів та порушення кислотно-лужного балансу організму.

Чим небезпечні порожні вуглеводи?

Шкідливі речовини акумулюються в нашому мозку, нервових клітинах і еритроцитах. У підсумку ми отримуємо невтішні результати, які полягають в кисневому голодуванні, втоми, запамороченні, сонливості, стресі, депресії. Людська печінка, звичайно ж, збирає надлишок цукру, але її можливості обмежені. Вживання солодощів у необмеженій кількості призводить до значного збільшення печінки, а все те, що вона не в змозі утримати, разом з кров'ю потрапляє в інші органи – серце та нирки, тим самим погіршуючи їх роботу. Кров'яний тиск скаче, страждає нервова, кровоносна та імунна системи організму, значно збільшується обсяг жирової тканини.

Як позбутися шкідливої звички?

Непереборне бажання з'їсти щось солодке (шоколадну цукерку або шматочок тортика) диктує нам наша залежність від солодкого, а не дефіцит в організмі цукру. Так що варто позбутися згубної звички.

І перше, що треба зробити – це постаратися замінити цукор натуральним медом, який багатий на вітаміни та велику кількість мікроелементів. А ваш десерт повинен бути обов'язково з фруктів або натурального йогурту. Якщо захотіти та дуже постаратися, то нам під силу подолати тягу до цукру.