19.10.2020, 12:42

"Масочний режим": В Україні каратимуть за неправильне носіння масок

В Украине будут наказывать за неправильное ношение масок

Кабінет Міністрів України направив до Верховної Ради два законопроекти щодо покарання за неправильне носіння засобів індивідуального захисту в період карантину. Карати будуть, як простих українців, так і юридичні особи.

Кабмін направив до Верховної Ради два законопроекти, які вводять штрафи за неправильне носіння захисної маски, повідомляє Час Пік.

Перший законопроект №3891 "Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" вводить штрафи для фізичних осіб.

Як відомо, раніше порушників карантину могли оштрафувати на 17 тис. грн, а зараз пропонується штраф у розмірі 170 грн для тих, хто надів маску неправильно. При повторному порушенні штраф складе вже 255 грн.

"Перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надітих засобів індивідуального захисту, у тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, у тому числі виготовлених самостійно, тягне за собою накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", – йдеться в документі.

Законопроект №3890 "Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" вводить штрафи для юридичних осіб.

Карати будуть також тих, хто впускає в громадський транспорт, торгові центри та інші установи відвідувачів з надітими неправильно масками. Юрособам в такому випадку доведеться заплатити штраф у розмірі від 3400 до 5100 грн.

"За пропуск, допуск особи в громадські будівлі, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без одягнутих засобів індивідуального захисту, в тому числі і респіраторів або захисних масок, закривають ніс і рот, а також виготовлених самостійно, або невжиття заходів по перебуванню людини в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті без такого засоби індивідуального захисту суб'єкт господарської діяльності сплачує штраф у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", – сказано в законопроекті. 

Нагадаємо, в Україні значно розрослася "червона" зона карантину.

Читайте також:

В Україні лікування від COVID-19 безкоштовне: що робити, якщо в лікарні вимагають гроші

Україна закупила препарат від COVID-19: ВООЗ визнала ліки неефективними в лікуванні коронавірусу

Стала відома приблизна вартість дози вакцини від COVID-19

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик