19.10.2020, 22:25

В Україні можливе введення жорсткого карантину: названо умову

Ольга Романец | Все новости автора

Президент Володимир Зеленський заявив, що уряд буде змушений ввести жорсткий карантин у разі, якщо кожен день в Україні реєструватимуть понад 9,5 тисяч заражень COVID-19.

Про це він розповів під час зустрічі з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, передає Час Пік з посиланням на прес-службу президента.

"Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. Якщо матимемо понад 9,5 тисяч інфікованих щодоби, ми будемо змушені вводити жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни і буде дуже складно всім", - підкреслив Зеленський.

Він зазначив, що держава не може щотижня збільшувати кількість ліжок і переводити медустанови тільки на лікування хворих з COVID-19. За словами президента, при цьому в даний час в ряді регіонів країни завантаженість ліжок в лікарнях становить 70%, а в деяких населених пунктах -100%.

Також президент закликав представників церков і релігійних організацій організовувати релігійні заходи таким чином, щоб максимально зменшити скупчення людей і збільшити соціальну дистанцію, зокрема перевести богослужіння в онлайн-режим.

Читайте також: МОЗ закликало роботодавців перевести співробітників на віддалену роботу

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: