20.10.2020, 19:17

НАБУ викрила схему розкрадання 14 млн грн на вугільних шахтах Луганщини

Ольга Романец | Все новости автора
коррупция

Детективи НАБУ викрили корупційну схему розкрадання 14 млн грн, виділених на запобігання надзвичайній ситуації у зв'язку із затопленням шахт на Луганщині.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ, передає Час Пік.

"У 2017 році в Первомайсько-Стахановському вугледобувному регіоні склалася критична ситуація із затопленням шахт "Першотравнева" і "Голіковський", - розповіли у відомстві.

Як повідомляється, закупівлі проводили за переговорною процедурою, тому держпідприємство обрало генерального підрядника за самостійно визначеними критеріями без тендеру. Ним виявилася комерційна компанія, яка, в свою чергу, після отримання контракту з ДП "Первомайськвугілля", уклала договір з іншого - на умовах субпідряду. А та звернулася в шахту" Золоте", яка входить в ДП" Первомайськвугілля", щоб її співробітники виконали необхідні роботи.

У відомстві зазначили, що керівники підприємств діяли у змові. Окремі матеріали завищили майже вдвічі, а частину робіт просто не виконали. В результаті - з 33 млн грн було переплачено понад 14 млн грн, і ще 3,5 млн грн вдалося запобігти.

Читайте також: Зарплати чиновників: скільки голова Луганської ОДА заробив за минулий місяць

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: