21.10.2020, 09:55

Опубліковано рейтинг інвестиційної привабливості регіонів України: Луганщина - в аутсайдерах

Опубликован рейтинг инвестиционной привлекательности регионов Украины

Опубліковано рейтинг інвестиційної привабливості регіонів України. У лідерах - Київ, в аутсайдерах опинилися 5 областей, серед них - Луганська.

Луганська область у рейтингу інвестиційної привабливості посіла 23 місце з 25. Як повідомляє аналітичний портал "Слово і діло", до трійки аутсайдерів також увійшли Хмельницька та Рівненська області, передає Час Пік.

Аналітики порталу взяли рейтингову оцінку Міністерства розвитку громад і територій з 2015 в 2019 роки і подивилися в динаміці, як за 4 роки змінювалося місце кожної області в рейтингу інвестиційної привабливості.

Перше місце за рівнем залучення інвестицій, інноваційним розвитком та зовнішньоекономічною співпрацею з 2015 по 2019 роки постійно належало Києву.

Волинська область в 2019 році зробила гігантський інвестиційний стрибок з 17 на 2 місце в рейтингу.

Схожа ситуація у Кіровоградської області, яка в 2019 році посіла 3 місце за рівнем інвестицій (до цього регіон був на 14 місці). 

Херсонська область у 2019 році посіла 5 позицію в інвестрейтингу "стрибнувши" вгору з 22 місця.

Щодо аутсайдерів, у 2019 році до п'ятірки рейтингу входили Івано-Франківська (21 місце), Тернопільська (22), Луганська (23), Хмельницька (24), Рівненська (25) області.

Рейтинг включає Індекс капітальних інвестицій, обсяг капітальних інвестицій у розрахунку на 1 особу населення, темп зростання або зменшення обсягу прямих іноземних інвестицій (ПІІ), обсяг ПІІ у розрахунку на 1 особу населення (у доларовому еквіваленті), частку реалізованої інноваційної продукції у загальному обсязі продукції та обсяг експорту товарів у розрахунку на 1 особу населення.

Читайте також: 

На Луганщині середня пенсія цивільного населення становить понад 4 тисячі гривень – ПФУ

СОVID-19 на Луганщині: офіційна статистика захворюваності по регіону

рейтинг инвестиционной привлекательности регионов Украины

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик