21.10.2020, 11:32

У Рубіжному створили генерик японського препарату, який використовують при лікуванні COVID-19

В Рубежном создали генерик японского препарата, который используют при лечении COVID-19

Українська фармацевтична компанія "Мікрохім" (Рубіжне) подала документи на реєстрацію першого українського генерика японського противірусного засобу AVIGAN, відомого також під торговою назвою "Фавіпіравір". Оригінальний препарат дозволений до експериментального застосування проти COVID-19.

Науково-виробнича фірма "Мікрохім" 15 жовтня 2020 року подала до Державного експертного центру при Міністерстві охорони здоров'я України документи на реєстрацію препарату "Фавіпіравір-Мікрохім" – першого українського генерика японського противірусного засобу "Авіган", повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу компанії.

Цей препарат на початку року був внесений у вітчизняний протокол лікування хвороби, викликаної COVID-19. Він не зареєстрований на території України, тому купити його майже неможливо.

У компанії відзначили, що оригінальний препарат був розроблений в Японії в 2014 році, в 2015 році пройшов 3 фазу клінічних випробувань в США. При цьому, він був випробуваний під час епідемії в Ухані і дозволений до експериментального застосування в Італії проти COVID-19.

За інформацією компанії "Мікрохім", у вересні 2020 р. японські дослідники в рамках проведення клінічних досліджень отримали докази ефективності використання препарату "Авіган" для лікування хвороби, викликаної коронавірусною інфекцією. Вважається, що він не просто усуває клінічні прояви хвороби, а, перш за все, впливає на патогенез коронавірусу в організмі людини.

У квітні 2020 р. в Україні оригінальний препарат був внесений до переліку ліків для запобігання поширенню коронавірусного захворювання, які були звільнені від сплати ввізного мита та ПДВ.

"Ще у квітні ми анонсували початок роботи в цьому напрямку. І ось сьогодні звітуємо: ми це зробили. "Мікрохім" розробив перший вітчизняний генерик препарату, який, згідно з результатами проведених досліджень, впливає на патогенез коронавірусу. Його назва – "Фавіпіравір-Мікрохім". У найближчий час він пройде контрольні дослідження в уповноваженій лабораторії на базі Державного експертного центру при Міністерстві охорони здоров’я, після чого буде призначено умови і строки проведення клінічних досліджень (біоеквівалентності).

Зважаючи на важливість цього питання в умовах збільшення динаміки поширення COVID-19 в Україні, сподіваємося на оперативне проходження регламентних процедур", - сказав гендиректор компанії Ігор Погромський.

Як зазначили у фармкомпанії, вихід на український ринок вітчизняного препарату від "Мікрохім" дозволить не тільки вирішити проблеми з постачання необхідних обсягів "Фавіпіравіру" в умовах пандемії COVID-19, а й забезпечити значно нижчу цінову політику для населення, ніж у випадку з оригінальним препаратом.

Довідка: Генерик (дженерик) - лікарський засіб, що містить хімічну речовину - активний фармацевтичний інгредієнт, ідентичний запатентованому компанією-початковим розробником ліки.

Читайте новини регіону:

СОVID-19 На Луганщині: офіційна статистика захворюваності по регіону

Лисичанську багатопрофільну лікарню оснастили новим лабораторним обладнанням європейського рівня

У Сєвєродонецьку введена нова система обслуговування хворих по телефону: подробиці

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик