21.10.2020, 13:02

У МОЗ озвучили правила безпеки під час голосування на виборах 25 жовтня

выборы во время карантина

У Міністерстві охорони здоров'я України розповіли про правила безпеки під час голосування на місцевих виборах 25 жовтня.

МОЗ розробило рекомендації, які увійшли до Постанови КМУ та Порядку здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів 25 жовтня. Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час щоденного брифінгу, повідомляє Час Пік.

Рекомендації та правила безпеки підготували для того, щоб не допустити поширення коронавірусної інфекції в Україні.

"У неділю відбудуться місцеві вибори, й підтримати своїх кандидатів на дільниці прийдуть мільйони українців. Але й у день виборів у COVID-19 немає вихідного. Тому дуже важливо, щоб голосування пройшло максимально безпечно.

МОЗ запропонувало відповідні правила, які були підтримані урядом. Ми продовжуємо інформувати про те, як саме мають пройти вибори, щоб це було безпечно для людей", - заявив Максим Степанов.

За словами міністра, перед початком роботи голова окружної комісії повинен визначити відповідальну особу, яка буде перед входом опитувати виборців про наявність симптомів респіраторних захворювань. Таке опитування повинні пройти і всі члени виборчих дільниць.

"Людині, у якої є ознаки респіраторної хвороби або підвищена температура, рекомендується звернутися до лікаря. Під час проведення підготовки до виборів також обмежуються масові заходи в закритих приміщеннях. Мається на увазі відвідування закладів освіти, на території яких розташовані виборчі комісії", - підкреслив глава МОЗ.

Біля входу і в самому приміщенні для голосування наноситься розмітка, яка буде вказувати на дотримання дистанції між людьми в 1-1,5 метра. Біля столу, де будуть виборчі бюлетені, не повинно знаходитися більше трьох осіб.

При вході на виборчих дільницях повинні бути дезінфікуючі засоби для рук.

"За можливості необхідно забезпечити окремий вхід та вихід до приміщення для голосування. У такий спосіб можна розвести потоки людей. Кількість людей, які перебувають на дільниці, має бути обмежена. Не більше 3 людей, де видаються виборчі бюлетені. Важливо, щоб усі місця в приміщенні, усі поверхні, столи та стільці не були вкриті тканиною та могли бути продезинфікованіі", - сказав Максим Степанов.

Нагадаємо, в Україні з 19 жовтня набув чинності новий поділ регіонів на "зони" за рівнями епідемічної небезпеки. У "червону" зону потрапила рекордна кількість міст та районів країни, в яких введені жорсткі обмеження.

Читайте також: 

"Масочний режим": В Україні каратимуть за неправильне носіння масок

Україна закупила препарат від COVID-19: ВООЗ визнала ліки неефективними в лікуванні коронавірусу

У Рубіжному створили генерик японського препарату, який використовують при лікуванні COVID-19

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик