Яблучний оцет для ополіскування волосся

Ольга Ранська | Все новости автора
полоскание волос яблочным уксусом

Функція волосся – захистити шкіру голови від шкідливих елементів атмосфери. Наше волосся сконструйовані таким чином, що вони мають свій власний захисний шар, який називається кутикулою. Вона покриває весь волосок і складається з безлічі шарів, які накладаються один на інший так, щоб забезпечити гнучкість нашому волоссю. Такий захисний шар є головним елементом здорового волосся. Якщо захисний шар не пошкоджений, то волосся будуть виглядати блискучими, м'якими і гладкими. Здорова кутикула – запорука природного блиску волосся. Шампунь при митті волосся відкриває шари кутикули, що призводить до втрати блиску волосся і вони стають тьмяними. Боротися з цією проблемою можна і потрібно. У цьому допоможе усім знайомий яблучний оцет.

Полоскання волосся оцтом після миття шампунем допомагає закрити відкриті шари кутикули, і таким чином відновити здоровий блиск і зробити волосся більш гладким. Оцет також діє як тонік для волосся, покращуючи кровообіг в капілярах. Позаяк яблучний оцет наділений антибактеріальними властивостями, то його використовують також при лікуванні такої недуги, як алопеція, і в боротьбі з лупою. Застосування яблучного оцту на регулярній основі може зупинити процес випадіння волосся.

Приготування яблучного оцту для полоскання волосся

Ингредієнти

  • 1 склянка (250 мл) води
  • 25 мл нефільтрованого яблучного оцту

Інструкція

  1. Візьміть половину склянки води. Використовуйте дистильовану / фільтровану / очищену воду, якщо це можливо.
  2. Влийте половину чашки нефільтрованого яблучного оцту у воду.
  3. Добре розмішайте вищевказані інгредієнти. Ось і все: ополіскувач для волосся готовий до використування. Влийте його в пляшку з розпилювачем для більш зручного застосування.

Як використовувати яблучний ополіскувач

  • Вимийте волосся звичайним шампунем. Витріть зайву воду.
  • Нанесіть домашній ополіскувач на вологе волосся та шкіру голови. Масажними рухами втирайте його в шкіру голови. Це допоможе видалити хімічні речовини та лупу зі шкіри голови.
  • Якщо можливо, залиште оцет у волоссі протягом 15 хвилин. Обполосніть волосся теплою водою. Така процедура додасть вашому волоссю м'якості та блиску. Полоскання оцтом потрібно застосовувати один або два рази на місяць.

Поради при полосканні волосся оцтом

  • Уникайте контакту з очима.
  • Завжди розбавляйте оцет дистильованою водою. Забороняється користуватися нерозбавленим оцтом!
  • Спочатку потрібно вимити волосся своїм звичним шампунем, а тільки потім використовувати оцет для полоскання, а не навпаки.