21.10.2020, 15:05

На Луганщині 2021 рік буде "роком мостів": у регіоні планують капітально відремонтувати 14 мостів

На Луганщине планируют капитально отремонтировать 14 мостов

У Службі автомобільних доріг в Луганській області повідомили, що за підтримки "Укравтодору" розробляються амбітні плани щодо масштабного ремонту мостів в регіоні у 2021 році.

За словами провідного інженера відділу якості та технічного контролю та нових технологій Служби автомобільних доріг у Луганській області Віктора Циганського, всього на Луганщині налічується близько 200 мостів, шляхопроводів та інших штучних споруд, повідомляє Час Пік.

Велика частина з них була побудована 50-60-70 роки минулого століття. Проїжджа частина на мостах, асфальтобетонне покриття та опори вимагають капітального ремонту, а подекуди й повної заміни.

Всі споруди, які були введені в експлуатацію в 1960-х роках, отримали істотні пошкодження, зношені шари асфальтобетону, заіржавіла арматура. Рух по таких мостах має обмеження як по вантажу, так і по швидкості транспортних засобів.

"У наступному році, як очікується, буде дано старт масштабній програмі з капітального ремонту мостів та штучних споруд всієї України. Ми сподіваємося, що у планах Укравтодору будуть враховані й наші пропозиції щодо ремонту мостів Луганщини. Саме тому зараз ми працюємо над планами з капітального ремонту мостів Луганської області. Сподіваємося що масштабні відновлювані роботи розпочнуться навесні 2021 року", – сказав заступник начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області з експлуатаційного утримання Євген Філін.

Він повідомив, що джерелами фінансування капітального ремонту інфраструктурних об'єктів (мостів, шляхопроводів) є кошти державного бюджету. Замовник проведення робіт на всіх зазначених спорудах - Служба автомобільних доріг у Луганській області. Головний підрядник - ДП "Луганський облавтодор". Фахівці Служби автомобільних доріг у Луганській області контролюють хід проведення робіт.

"Ми очікуємо, що наступний рік буде роком мостів на Луганщині. По Луганській області плануємо капітально відремонтувати щонайменше 14 мостів. Плані амбітні, але цілком реальні.

Наразі у системі Prozorro ми розміщуємо технічні завдання щодо відбору проєктувальників. Після цього будуть проведені тендери та підписані договори з розробниками проєктно-кошторисної документації.

На початку наступного року ми, маючи всю проєктно-кошторисну документацію, будемо шукати підрядників для проведення капітального ремонту мостів", - повідомив начальник відділу якості та технічного контролю та нових технологій Служби автомобільних доріг у Луганській області В'ячеслав Булатов.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик