21.10.2020, 20:32

Лисичанськ - єдине місто Луганщини, де тарифи на опалення не знизили, а підвищили

кот на трубе

Лисичанськ став єдиним містом Луганської області, де тарифи на опалення не просто не знизили, але ще й підвищили. Опалювальний сезон обіцяє бути "веселим".

Про ціни на опалення розповів на брифінгу директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай, передає Час Пік з посиланням на "ТРК Донбас Онлайн".

За його словами, область технічно готова до опалювального сезону. Старт намічений на понеділок, 26 жовтня.

"Область технічно готова. Декілька територій по соціальних об'єктах розпочали сезон. Масовий старт, якщо не буде у нас -30 за вікном з понеділка, буде з понеділка по населенню", - повідомив Сурай.

Тарифи на опалення в регіоні неоднорідні. У частині регіонів вартість опалення знижена на 23%, в частині - на 11-13%. Тільки в Лисичанську зниження не відбулося. Навпаки - тарифи були підвищені на 11%.

"Все залежить від кількості спожитої теплової енергії. Все буде залежати від того, якою буде теплоносій, а теплоносій буде залежати від температури за вікном. На сьогоднішній день тарифи перераховані. Крім Лисичанська вони всі зменшені по СТКЕ на 23%", - зазначив Сурай.

Що стало причиною такої "несправедливості" по відношенню до жителів Лисичанська? Директор Департаменту ЖКГ дав відповідь.

"Тому що там зі зниженням вартості газу порахували, що у них зменшилося навантаження шляхом децентралізації опалення", - пояснив він.

Раніше повідомлялося, що в Лисичанську вступили в силу нові тарифи на опалення.

Читайте також: Житель Лисичанська блиснув майстерністю відходу від відповідей, коли розкрилися махінації з електроенергією (відео)

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик