22.10.2020, 14:22

Призначення житлової субсидії на опалювальний період: важлива інформація для жителів Сєвєродонецька

Северодонецк, субсидия

Управління праці та соціального захисту населення (УПСЗН) військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Луганської області оприлюднило важливу інформацію для жителів міста, які отримують субсидію.

В УПСЗН нагадали, кому необхідно подавати нову заяву про призначення житлової субсидії та декларацію про доходи та витрати, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ВЦА м. Сєвєродонецьк.

"До уваги користувачів субсидією!

убсидія   на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до кінця опалювального сезону і розраховується   окремо на неопалювальний та опалювальний сезони.

Всім   домогосподарствам,   яким   субсидія   була    призначена     на неопалювальний сезон 2020  року, у тому числі в розмірі 0,00грн,  термін її дії продовжується до кінця опалювального сезону, і розрахунок на опалювальний сезон  проводиться без повторного звернення.

При цьому не визначається право  на її отримання, зокрема з урахуванням наявності простроченої заборгованості з оплати  житлово-комунальних послуг.

Розрахунок  розміру субсидії  на опалювальний сезон  таким домогосподарствам проводиться на підставі доходів за І-ІІ квартали поточного року та інформації надавачів послуг про  вартість послуг за встановленими соціальними нормативами споживання послуг в опалювальний період", - йдеться в повідомленні УПСЗН.

Кому необхідно подавати нову заяву та декларацію про доходи

В УПСЗН уточнили, що нову заяву про призначення житлової субсидії та декларацію про доходи та витрати за формою, встановленою Мінсоцполітики, необхідно подавати тільки тим домогосподарствам, яким субсидія на неопалювальний сезон була не призначена через: 

- наявність простроченої  заборгованості;

- набуття право  власності   на  транспортний   засіб,  що підлягає  державній реєстрації із дати випуску якого минуло менше п’яти років,   незалежно від розміру вартості транспортного засобу;

- відсутність   доходів   або нарахований  середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії;

- несплату   єдиного   внеска   на загальнообов’язкове    державне соціальне страхування у розмірі, не меншому від мінімального, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії;

- набуття права власності  на земельну ділянку, квартиру (будинок),  транспортний   засіб на суму, яка на дату купівлі,  набуття права власності в інший законний спосіб перевищує 50 тис. гривень.

Зазначається, що заява та декларація можуть бути відправлені в УПСЗН поштою, в електронному вигляді або надані особисто за адресою м. Сєвєродонецьк, вул. Новікова, 15б, каб. 23.

Читайте новини міста:

Глава ВГА Сєвєродонецька підписав розпорядження про початок опалювального сезону

У Сєвєродонецьку ввели додаткові карантинні обмеження: перелік заборон

Вибух у Сєвєродонецьку: у підвалі житлової багатоповерхівки загинув чоловік

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик