24.10.2020, 12:59

Медики назвали кілька продуктів, які прискорюють старіння

Ольга Романец | Все новости автора
вредные продукты

Є два головних винуватця, які прискорюють процес старіння нашої шкіри: ультрафіолетове випромінювання і кінцеві продукти глікозилювання. До таких продуктів відносяться картопля фрі, білий хліб, цукор, маргарин, лимонад, кава і алкоголь.

Шкода, що наноситься організму можна зменшити якщо замінювати шкідливі продукти корисною альтернативою, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Картопля фрі (можна замінити бататом)

Продукти, обсмажені в олії при високій температурі, виділяють вільні радикали, які можуть викликати пошкодження клітин шкіри.

Замінити його можна запеченою картоплею або бататом, який багатий антивікової міддю, яка допомагає синтезувати колаген.

Білий хліб (замініть хлібом з пророщеної пшениці)

Продукти з високим глікемічним індексом (такі як білий хліб), можуть викликати запалення в організмі, яке безпосередньо пов'язані з процесом старіння.

Альтернатива білому хлібу-хліб з пророщеного зерна без доданого цукру. Крім іншого, він містить корисні для шкіри антиоксиданти.

Білий цукор (замініть медом або фруктами)

Цукор сприяє утворенню КПГ, що ушкоджують колаген. Коли рівень цукру в нашій крові підвищується, стимулюється процес старіння.

Замінити цукор можна фруктами або темним шоколадом.

Маргарин (замініть оливковою олією або авокадо)

Доведено, що люди, які не вживають маргарин або вершкове масло, мають менше пошкоджень шкіри і зморшок.

Замінити маргарин можна вершковим маслом або авокадо.

Перероблене м'ясо (замініть птахом)

Сосиски, ковбаса, бекон і шинка відносяться до переробленого м'яса, яке може бути шкідливим для шкіри. У такому м'ясі дуже багато натрію, насичених жирів і сульфітів, які можуть зневоднювати шкіру і послаблює колаген, викликаючи запалення.

Серед недорогих варіантів білка корисними будуть яйця, бобові, м'ясо птиці. У ньому багато протеїну і амінокислот, необхідних для природного утворення колагену.

Лимонад і кава

Обидва цих напою часто містять кофеїн, який при надмірному вживанні може порушити сон. Недосип пов'язують з прискоренням процесів старіння, а ще - викликає темні кола під очима і зморшки.

Алкоголь

Вживання алкоголю може викликати безліч проблем зі шкірою, включаючи почервоніння, набряклість, втрату колагену і зморшки. Алкоголь зменшує наповнення шкіри вологою і виснажує наш запас поживних речовин, включаючи вітамін А, який безпосередньо впливає на глибину зморшок. Цей вітамін особливо важливий для росту нових клітин і вироблення колагену, що забезпечує еластичність і гладкість шкіри.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: