24.10.2020, 22:20

Зарплати, пенсії, соцвиплати на банківських картах українців можуть заарештувати: НБУ зробив важливу заяву

арест

У Національному банку України пояснили, чи мають право банки заарештовувати всі гроші на картці за непогашені штрафи, невиплачені аліменти або штрафи.

У ]]>прес-службі НБУ]]> пояснили, що рахунки, на які українці отримують зарплати, пенсії або інші соціальні виплати, дійсно можуть бути заарештовані, передає Час Пік.

"Фінансова установа має право звернутися до державного або приватного виконавця та суду. Вони можуть заарештувати кошти, наявні на ваших рахунках. Документ, що підтверджує законність арешту коштів - постанова виконавця про арешт коштів боржника", - повідомили в НБУ.

Що стосується несплачених штрафів або аліментів, процедура арешту коштів передбачена Законом України "Про виконавче провадження".

У разі, якщо зарплата, стипендія, пенсія та інші соціальні виплати надходять на звичайний банківський рахунок, можуть бути заарештовані всі кошти.

Якщо ж, наприклад, пенсія надходить на спеціальний пенсійний рахунок, то заарештувати і забрати за рахунок боргу можуть тільки від 20 до 50% виплат.

Читайте також: "Сюрприз" від "ПриватБанку": українці масово почали отримувати повідомлення про блокування популярної послуги

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик